Ljuvlig hallonpaj med crème fraiche
|
Smarrig paj som du säkert kommer tillaga flera gånger.
|

|
Kategori: till kaffet
Portioner: 8
Tid: ca
55 minuter
Ingredienser
150 g smör
1 dl strösocker
3 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
FYLLNING
1 ½ msk vaniljsocker
1 ägg, stort
2 dl crème fraiche
1 dl strösocker
2 tsk vaniljsocker
500 g hallon, färska eller frysta tinade
|
Tillagning
Sätt ugnen på 175°C.
Blanda samman smör, socker, vaniljsocker, vetemjöl och bakpulver till en deg i matberedare. Tryck ut i en pajform cirka 24 centimeter i diameter.
FYLLNING
Rör ihop ägget, crème fraiche, socker och vaniljsocker. Blanda i 400 g hallon i fyllningen.
Häll fyllningen i pajformen. Lägg de sista 100 g hallon uppepå och tryck ner dem lätt. Grädda mitt i ugnen cirka 40 minuter.
Servera något avsvalnad med vaniljglass, lättvispad grädde eller vanlijvisp.
Inskickad av THOMAS Publicerad 2021-09-08 Uppdaterad
-
|
Skicka receptet med e-post
Vill du skicka receptet till någon? Fyll i din e-postadress, mottagarens e-postadress samt eventuellt en kommentar.
|
|

|
Betyg
Detta recept är inte betygsatt av någon medlem.
|
Sök recept
Här kan du söka på olika typer av sätt. Antingen genom att välja i rullgardinsmenyerna eller skriva fritt eller kombinera de båda. Sökningen genererar max 100 träffar åt gången. Om träffarna blir över 100 stycken, uppmanas du att förfina din sökning.
|
|