Frasig chicken milanese
|
Kycklingen blir härligt frasig och behåller saftigheten när den paneras innan den steks. Ugnsrostad potatis eller bröd är gott att servera till om du är riktigt hungrig.
|

|
Kategori: huvudrätter
Portioner: 4
Tid: ca
25 minuter
Ingredienser
4 kycklingfiléer (à 150 g)
2 tsk salt
2 krm svartpeppar, nymald
1 dl vetemjöl
2 ägg
6 dl panko (japansk ströbröd)
2 msk smör
2 msk rapsolja
SALLAD
500 g körsbärstomater
1 gurka
100 g babyspenat
1 dl syltlök
3 msk olivolja
2 msk balsamvinäger
½ tsk flingsalt
1 krm svartpeppar, nymald
|
Tillagning
Halvera kycklingfiléerna på längden så att det blir två tunna skivor av varje. Krydda med salt och peppar.
Lägg mjölet i en skål. Vispa ihop äggen. Lägg panko i en tredje skål.
Sallad: Halvera tomaterna. Skala gurkan lite slarvigt och skär i grova bitar. Blanda tomater, gurka, spenat och syltlök.
Doppa kycklingen i mjöl, ägg och sist panko. Stek i smör och olja till de är gyllenbruna, frasiga och genomstekta.
Ringla olja och vinäger över salladen. Krydda med salt och peppar. Servera genast salladen till den frasiga kycklingen.
Recept från DN 2021-08-20 (Sophie Berlin)
Inskickad av THOMAS Publicerad 2021-08-28 Uppdaterad
-
|
Skicka receptet med e-post
Vill du skicka receptet till någon? Fyll i din e-postadress, mottagarens e-postadress samt eventuellt en kommentar.
|
|

|
Betyg
Detta recept är inte betygsatt av någon medlem.
|
Sök recept
Här kan du söka på olika typer av sätt. Antingen genom att välja i rullgardinsmenyerna eller skriva fritt eller kombinera de båda. Sökningen genererar max 100 träffar åt gången. Om träffarna blir över 100 stycken, uppmanas du att förfina din sökning.
|
|