I N N E H Å L L

 Mat & Dryck »
- Kulinarisk ordlista
- Sök recept
- Vikt & Mått

 Köket »
- Tips & Trix

 Blandat »
- Veckan som gått..
- Räkna ut ditt BMI
- Frågesport



NamNam.se
- Cookies
- FAQ



Veckans fråga?

tar ett uppehåll.
SÖNDAG 6 JULI 2025 Hem  |  Bokmärke  |  Sök recept
Frasig chicken milanese
Skicka receptet med e-post  Sök igen Skriv ut receptet
Kycklingen blir härligt frasig och behåller saftigheten när den paneras innan den steks. Ugnsrostad potatis eller bröd är gott att servera till om du är riktigt hungrig.

Kategori: huvudrätter
Portioner: 4
Tid: ca 25 minuter

Ingredienser

4 kycklingfiléer (à 150 g)
2 tsk salt
2 krm svartpeppar, nymald
1 dl vetemjöl
2 ägg
6 dl panko (japansk ströbröd)
2 msk smör
2 msk rapsolja

SALLAD
500 g körsbärstomater
1 gurka
100 g babyspenat
1 dl syltlök
3 msk olivolja
2 msk balsamvinäger
½ tsk flingsalt
1 krm svartpeppar, nymald

Tillagning

Halvera kycklingfiléerna på längden så att det blir två tunna skivor av varje. Krydda med salt och peppar.

Lägg mjölet i en skål. Vispa ihop äggen. Lägg panko i en tredje skål.

Sallad: Halvera tomaterna. Skala gurkan lite slarvigt och skär i grova bitar. Blanda tomater, gurka, spenat och syltlök.

Doppa kycklingen i mjöl, ägg och sist panko. Stek i smör och olja till de är gyllenbruna, frasiga och genomstekta.

Ringla olja och vinäger över salladen. Krydda med salt och peppar. Servera genast salladen till den frasiga kycklingen.

Recept från DN 2021-08-20 (Sophie Berlin)

Inskickad av THOMAS Publicerad 2021-08-28 Uppdaterad -

Skicka receptet med e-post

Vill du skicka receptet till någon?
Fyll i din e-postadress, mottagarens e-postadress samt eventuellt en kommentar.
Din e-postadress

Din väns e-postadress

Meddelande


Betyg

Detta recept är inte betygsatt av någon medlem.

Sök recept

Här kan du söka på olika typer av sätt. Antingen genom att välja i rullgardinsmenyerna eller skriva fritt eller kombinera de båda.
Sökningen genererar max 100 träffar åt gången.
Om träffarna blir över 100 stycken, uppmanas du att förfina din sökning.
Typ av måltid
Huvudingredienser
Typ av recept
Högtidsmat
Från andra länder
Frisökning

© 2003 - 2025 NamNam.se - e-post: info[a]namnam.se


Logga in
Namn

Lösenord

Glömt lösenordet?



Bli medlem »
Är du intresserad av spännande recept? Gillar du att skapa egna recept och vill dela med dig dessa till andra? Läs mer och anmäl dig här.



Annons: