Spenatlasagne med linser & gorgonzola
|
Om du vill kan du variera osten i lasagnen med andra ostsorter t ex chèvre.
|

|
Kategori: huvudrätter
Portioner: 4
Tid: ca
40 minuter
Ingredienser
200 g lasagneplattor, färska
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
1 msk smör
250 g spenat, färsk
4 dl mjölk
1 dl vispgrädde
100 g ost, t ex gorgonzola
1 msk Maizena majsstärkelse
1 ½ tsk salt
2 krm svartpeppar, nymald
1 pkt svarta linser, kokta (125 g)
50 g valnötter
2 dl ost, riven
TILLBEHÖR
sallad
|
Tillagning
Sätt ugnen på 225°C. Skala och finhacka lök och vitlök. Gräs löken i smör i en stor stekpanna cirka 3 minuter. Tillsätt spenaten och låt den fräsa med cirka 1 minut. Häll över mjölk och grädde och låt koka upp. Smula i osten och rör om så att den smälter.
Blanda ut majsstärkelsen i lite kallt vatten och rör ner i pannan. Låt koka upp. Krydda såsen med salt och peppar och blanda i linserna. Varva sås och lasagneplattor i en smord ugnssäker form, understa och översta lagret ska vara sås.
Grovhacka nötterna och blanda dem med osten. Strö blandningen över lsagnen. Tillaga mitt i ugnen cirka 20 minuter, tills plattorna är mjuka och lasagnen fått fin färg.
Servera lasagnen med en sallad.
Recept från DN 2021-08-15 (Cecilia Lundin)
Inskickad av THOMAS Publicerad 2021-08-16 Uppdaterad
-
|
Skicka receptet med e-post
Vill du skicka receptet till någon? Fyll i din e-postadress, mottagarens e-postadress samt eventuellt en kommentar.
|
|

|
Betyg
Detta recept är inte betygsatt av någon medlem.
|
Sök recept
Här kan du söka på olika typer av sätt. Antingen genom att välja i rullgardinsmenyerna eller skriva fritt eller kombinera de båda. Sökningen genererar max 100 träffar åt gången. Om träffarna blir över 100 stycken, uppmanas du att förfina din sökning.
|
|