I N N E H Å L L

 Mat & Dryck »
- Kulinarisk ordlista
- Sök recept
- Vikt & Mått

 Köket »
- Tips & Trix

 Blandat »
- Veckan som gått..
- Räkna ut ditt BMI
- Frågesport



NamNam.se
- Cookies
- FAQ
- Kontakt



Veckans fråga?

tar ett uppehåll.
TISDAG 28 SEPTEMBER 2021 Hem  |  Bokmärke  |  Sök recept
Grillad flankstek med choronsmör
Skicka receptet med e-post  Sök igen Skriv ut receptet
Choronsås är en bearnaisesås smaksatt med tomatpuré. Här serveras köttet med ett fluffigt smör med samma smak som choronsås och med en zucchinigratäng.

Kategori: huvudrätter
Portioner: 4
Tid: ca 1 timme och 0 minuter

Ingredienser

600 g flankstek
1 msk rapsolja
1 tsk salt
1 tsk chiliflakes
2 krm svartpeppar, nymald

CHORONSMÖR
1 schalottenlök
1 msk + 100 g smör, rumsvarmt
2 msk tomatpuré
1 msk rödvinsvinäger
1 msk dragon
½ tsk salt
1 krm strösocker
½ krm svartpeppar, nymald

GRATÄNG
2 zucchini (à 300 g)
2 bifftomater
2 vitlöksklyftor
1 kruka timjan
1 dl oliver, svarta gärna italienska Taggiasca
1 tsk salt
2 krm svartpeppar, nymald
2 skivor vitt bröd, t ex lantbröd
3 msk olivolja

Tillagning

Gratäng: Sätt ugnen på 225°C. Ansa och skär zucchinin i cirka 1 cm tjocka skivor. Skär tomaterna i skivor. Skala och skiva vitlöken. Hacka timjanen, spara lite till garnering.

Lägg vitlöken i botten på en ugnssäker form. Varva zucchini, tomater, timjan, oliver, salt och peppar ovanpå. Smula över brödet i grova bitar och ringla över olja. Gratinera mitt i ugnen cirka 40 minuter, täck formen med bakplåtspapper om den ser ut att få för mycket färg.

Smör: Skala och finhacka löken. Fräs den i 1 msk smör cirka 2 minuter. Tillsätt tomatpurén och fräs ytterligare 1 minut. Häll på vinäger och tillsätt dragon. Krydda med salt, socker och peppar. Låt svalna.

Vispa 100 g smör riktigt luftigt med elvisp. Tillsätt lök- och tomatblandningen och vispa till ett luftigt smör. Förvara smöret i rumstemperatur fram till servering.

Gnid in köttet med olja och krydda det med salt och peppar. Grilla köttet på utegrill eller i grillpanna cirka 5 minuter på varje sida. Låt köttet vila cirka 5 minuter innan det skärs i skivor.

Servera köttet med choronsmör och gratäng och garnera med en sparade timjanen.

Recept från DN 2021-07-31 (Cecilia Lundin)

Inskickad av THOMAS Publicerad 2021-08-01 Uppdaterad -

Skicka receptet med e-post

Vill du skicka receptet till någon?
Fyll i din e-postadress, mottagarens e-postadress samt eventuellt en kommentar.
Din e-postadress

Din väns e-postadress

Meddelande


Betyg

Detta recept är inte betygsatt av någon medlem.

Sök recept

Här kan du söka på olika typer av sätt. Antingen genom att välja i rullgardinsmenyerna eller skriva fritt eller kombinera de båda.
Sökningen genererar max 100 träffar åt gången.
Om träffarna blir över 100 stycken, uppmanas du att förfina din sökning.
Typ av måltid
Huvudingredienser
Typ av recept
Högtidsmat
Från andra länder
Frisökning

© 2003 - 2021 NamNam.se - e-post: info@namnam.se


Logga in
Namn

Lösenord

Glömt lösenordet?



Bli medlem »
Är du intresserad av spännande recept? Gillar du att skapa egna recept och vill dela med dig dessa till andra? Läs mer och anmäl dig här.



Annons: