Rårörda frysta jordgubbar med vaniljglass & citron
|
Jordgubbstips från Mathias Dahlgren.
|

|
Kategori: desserter
Portioner: 4
Tid: ca
40 minuter
Ingredienser
600 g jordgubbar, frysta
5 msk strösocker
½ l vaniljglass
1 citron
|
Tillagning
Tina jordgubbarna så att de går att skära med kniv och dela dem på hälften om de är stora.
Lägg bären i en skål och tillsätt sockret. Vänd runt jordgubbarna så att allt blandas väl. Låt stå cirka 30 minuter i rumstemperatur.
Lägg upp de rårörda bären i små djupa tallrikar. Servera med vaniljglass och riv citronskal fint över glass och bär.
Recept från DN 2021-07-16
Inskickad av THOMAS Publicerad 2021-07-18 Uppdaterad
-
|
Skicka receptet med e-post
Vill du skicka receptet till någon? Fyll i din e-postadress, mottagarens e-postadress samt eventuellt en kommentar.
|
|

|
Betyg
Detta recept är inte betygsatt av någon medlem.
|
Sök recept
Här kan du söka på olika typer av sätt. Antingen genom att välja i rullgardinsmenyerna eller skriva fritt eller kombinera de båda. Sökningen genererar max 100 träffar åt gången. Om träffarna blir över 100 stycken, uppmanas du att förfina din sökning.
|
|