Pasta all´Amatriciana (pancetta & chili)
|
Pasta all´Amatriciana - traditionell italiensk pastasås med ursprung i den italienska byn Amatrice.
|

|
Kategori: huvudrätter
Portioner: 4
Tid: ca
15 minuter
Ingredienser
200 g pancetta eller rimmat sidfläsk
2 msk olivolja
½ dl vin, vitt
200 g körsbärstomater, färska
1 röd chili, färsk hackad
300 g pasta, gärna bucatini
1 dl pecorino, riven
|
Tillagning
Strimla skivad pancetta eller rimmat fläsk Stek det frasigt i oljan. Häll i vinet, flambera fläsket snabbt om du vågar. Låt vinet koka bort tills du inte känner vindoften längre. Ta upp fläsket med hålslev och låt rinna av på hushållspapper.
Lägg i tomaterna i samma stekpanna. Stek dem tills de mjuknar och oljan börja flyta upp i pannan. Dra åt sidan.
Koka pastan en minut kortare tid än vad som anges på paketet. Låt rinna av i durkslag. Häll pastan i stekpannan med tomaterna. Tillsätt fläsket och rör om. Strö över riven lagrad pecorino. Servera.
Inskickad av THOMAS Publicerad 2021-07-07 Uppdaterad
2021-07-07
|
Skicka receptet med e-post
Vill du skicka receptet till någon? Fyll i din e-postadress, mottagarens e-postadress samt eventuellt en kommentar.
|
|

|
Betyg
Detta recept är inte betygsatt av någon medlem.
|
Sök recept
Här kan du söka på olika typer av sätt. Antingen genom att välja i rullgardinsmenyerna eller skriva fritt eller kombinera de båda. Sökningen genererar max 100 träffar åt gången. Om träffarna blir över 100 stycken, uppmanas du att förfina din sökning.
|
|