|
|
Rostade fyllda paprikor
|
Smaken av tomater, sardeller, oliver och parmesan gör att man längtar till Medelhavet. De grillade paprikorna blir ett bra tillbehör till grillat kött eller kyckling men kan också ätas som egen rätt om man kompletterar med sallad, bröd och en god röra.
|

|
Kategori: huvudrätter
Portioner: 4
Tid: ca
40 minuter
Ingredienser
4 paprikor, olika färger
FYLLNING:
100 g cocktailtomater, röda och gula
1 dl oliver, kärnfria
6-8 sardeller
1 ½ dl parmesan, färskriven
½ tsk oregano, torkad
svartpeppar, nymalen
4 msk olivolja
GARNERING
150 g fetaost
färska örter, t ex oregano
|
Tillagning
Sätt ugnen på 225°C. Dela, kärna ur och lägg paprikahalvorna med skalet nedåt i en ugnssäker form. Rosta i mitten av ugnen cirka 15 minuter.
Dela tomaterna. Dela oliverna om de är stora. Klipp sardellerna i små bitar. Lägg tomater, oliver, sardeller, parmesan och smulad oregano i en bunke. Peppra. Ringla över olivoljan och blanda försiktigt. Fördela blandningen i paprikorna. Sänk ugnstemperaturen till 200°C. Sätt fatet i mitten av ugnen och rosta ytterligare 10-15 minuter. Smula över fetaosten och garnera med oregano.
Recept från boken Det godaste till grillat av Lena Söderström med bilder av Eva Hildén.
ISBN 9789155269135
Inskickad av THOMAS Publicerad 2021-06-30 Uppdaterad
-
|
Skicka receptet med e-post
Vill du skicka receptet till någon? Fyll i din e-postadress, mottagarens e-postadress samt eventuellt en kommentar.
|
|

|
Betyg
Detta recept är inte betygsatt av någon medlem.
|
Sök recept
Här kan du söka på olika typer av sätt. Antingen genom att välja i rullgardinsmenyerna eller skriva fritt eller kombinera de båda. Sökningen genererar max 100 träffar åt gången. Om träffarna blir över 100 stycken, uppmanas du att förfina din sökning.
|
|
|
|
© 2003 - 2025 NamNam.se - e-post: info[a]namnam.se
|
|
|