Grillad blomkål med parmesansmör
|
Finns det något godare till grillat än en klick aromsmör? Här får smöret smak av parmesanost och blir en superkombo till den rostade blomkålen.
|

|
Kategori: smårätter
Portioner: 4
Tid: ca
1 timme och 0 minuter
Ingredienser
1 blomkålshuvud, cirka 750 g
3 msk olivolja
1 tsk flingsalt
PARMESANSMÖR:
150 g smör, rumstempererat
½ krm salt
2 vitlöksklyftor, finrivna
1 citron, finrivet skal
3 dl parmesan, färskriven
2 msk persilja, finstrimlad
1 tsk chiliflakes
|
Tillagning
Gör parmesansmöret. Lägg smöret i en köksmaskin eller matberedare monterad med visp. Tillsätt salt, vitlök och citronskal och vispa ihop. Rör i parmesan, persilja och chiliflakes för hand.
Sätt ugnen på 200°C.
Ansa blomkålen men ta inte bort bladen. Skär blomkålen i tjocka skivor och lägg på en plåt med bakplåtspapper. Ringla över oljan. Smula över saltet. Sätt plåten i mitten av ugnen och baka blomkålen 30-40 minuter eller tills den är mjuk, känn med provsticka. Vänd då och då.
Sätt ugnen på grill, 200°C och tillaga ytterligare cirka 10 minuter.
Servera med rumstempererat parmesansmör.
Recept från boken "Det godaste till grillat" av Lena Söderström med bilder av Eva Hildén.
ISBN 9789155269135
Inskickad av THOMAS Publicerad 2021-06-30 Uppdaterad
-
|
Skicka receptet med e-post
Vill du skicka receptet till någon? Fyll i din e-postadress, mottagarens e-postadress samt eventuellt en kommentar.
|
|

|
Betyg
Detta recept är inte betygsatt av någon medlem.
|
Sök recept
Här kan du söka på olika typer av sätt. Antingen genom att välja i rullgardinsmenyerna eller skriva fritt eller kombinera de båda. Sökningen genererar max 100 träffar åt gången. Om träffarna blir över 100 stycken, uppmanas du att förfina din sökning.
|
|