Päron i ugn med havretosca
|
Läcker havretosca över goda päron. Servera med glass eller vispgrädde.
|
|
Kategori: desserter
Portioner: 4
Tid: ca
40 minuter
Ingredienser
4 päron, stora
100 g smör
1 ½ dl strösocker
2 msk vetemjöl
½ dl mjölk
2 dl havregryn
|
Tillagning
Skala, kärna ur och dela päron på mitten. Lägg päronhalvorna i en ugnsform.
Smält smör i en kastrull. Tillsätt strösocker, vetemjöl och mjölk. Låt koka upp under omrörning. Drag kastrullen åt sidan. Rör ner havregryn.
Klicka ut havretoscan över päronhalvorna.
Gratinera mitt i ugnen 225°C tills päronen mjuknat – ca 20 min (tiden varierar efter päronsort, storlek och mognad på päronen).
Servera med en klick vispad grädde eller vaniljglass. Även gott att servera med chokladsås med mintsmak
Inskickad av THOMAS Publicerad 2021-04-25 Uppdaterad
2021-04-25
|
Skicka receptet med e-post
Vill du skicka receptet till någon? Fyll i din e-postadress, mottagarens e-postadress samt eventuellt en kommentar.
|
|

|
Betyg
Detta recept är inte betygsatt av någon medlem.
|
Sök recept
Här kan du söka på olika typer av sätt. Antingen genom att välja i rullgardinsmenyerna eller skriva fritt eller kombinera de båda. Sökningen genererar max 100 träffar åt gången. Om träffarna blir över 100 stycken, uppmanas du att förfina din sökning.
|
|