Semifreddo med kaffe och kokos
|
Kaffe och kokos är väldigt goda vänner och leker fint tillsammans i den här semifreddon. Semifreddo betyder halvfryst och det är precis så den här desserten ska serveras. God som den är eller som tillbehör till en kladdkaka.
|

|
Kategori: desserter
Portioner: 8
Tid: ca
7 timmar och 10 minuter
Ingredienser
1 ½ msk espressopulver, t ex Nescafé
1 msk vatten, hett
100 g mascarpone
60 g florsocker (1 dl)
200 g vispgrädde, kylskåpskall (2 dl)
200 g kokosgrädde, kylskåpskall (2 dl)
|
Tillagning
Blanda espressopulver med hett vatten. Rör samman mascarpone och florsocker och blanda ner kaffet. Vispa grädde och kokosgrädde fluffigt (gröp endast ur den tjocka grädden ur förpackningen med kokosgrädde, annars kan den bli svår att vispa till rätt konsistens).
Vänd samman allt och häll i en form, cirka 1 liter, och frys i 6-7 timmar. Ta fram och låt tina 30 minuter innan servering.
TIPS! Om du vill kan du frysa semifreddon i en silikon- eller sockerkaksform. Spola bara hett vatten lite snabbt på utsidan av formen och stjälp upp den på ett fat.
Recept från DN 2021-04-03 (Emma Brink Rask)
Inskickad av THOMAS Publicerad 2021-04-07 Uppdaterad
-
|
Skicka receptet med e-post
Vill du skicka receptet till någon? Fyll i din e-postadress, mottagarens e-postadress samt eventuellt en kommentar.
|
|

|
Betyg
Detta recept är inte betygsatt av någon medlem.
|
Sök recept
Här kan du söka på olika typer av sätt. Antingen genom att välja i rullgardinsmenyerna eller skriva fritt eller kombinera de båda. Sökningen genererar max 100 träffar åt gången. Om träffarna blir över 100 stycken, uppmanas du att förfina din sökning.
|
|