Kaninbröd
|
Söta små bröd som är lätta att baka och som passar perfekt på påskbordet.
|

|
Kategori: tillbehör
Portioner: 20
Tid: ca
50 minuter
Ingredienser
75 g + 25 g smör
3 dl filmjölk
12 g jäst
1 ägg, stort
1 msk honung
1 tsk salt
8 dl vetemjöl special (480 g)
|
Tillagning
Smält 75 g smör. Häll på filmjölken och värm till 37°C. Smula jästen i en bunke. Häll över lite av degvätskan och rör tills jästen lösts upp. Tillsätt resten av degvätskan, ägg, honung och salt.
Tillsätt mjölet, lite i taget, och arbeta degen cirka 5 minuter, spara lite mjöl till utbakningen. Låt jäsa övertäckt cirka 30 minuter. Sätt ugnen på 225°C.
Ta upp degen på mjölad arbetsbänk och dela den i 22 bitar. Rulla 20 bitar till runda bollar och lägg dem på plåtar med bakplåtspapper. Rulla de två resterande bitarna till bollar och till svansar.
Klipp långa snitt till öron och tryck fast svansarna. De får gärna vara lite klibbiga så de fastnar bättre. Gör små hål till ögon.
Smält 25 g smör. Pensla bröden med smöret. Grädda bröden mitt i ugnen cirka 12 minuter. Låt svalna på galler.
Recept från DN Lördag 2021-03-27
Inskickad av THOMAS Publicerad 2021-03-31 Uppdaterad
-
|
Skicka receptet med e-post
Vill du skicka receptet till någon? Fyll i din e-postadress, mottagarens e-postadress samt eventuellt en kommentar.
|
|

|
Betyg
Detta recept är inte betygsatt av någon medlem.
|
Sök recept
Här kan du söka på olika typer av sätt. Antingen genom att välja i rullgardinsmenyerna eller skriva fritt eller kombinera de båda. Sökningen genererar max 100 träffar åt gången. Om träffarna blir över 100 stycken, uppmanas du att förfina din sökning.
|
|