Stekta kammusslor med ärt- och potatisstomp
|
Kammusslor och blodpudding är en supergod kombo.
|
|
Kategori: smårätter
Portioner: 2
Tid: ca
18 minuter
Ingredienser
400 g potatis
200 g gröna ärter, frysta
15 g mynta, färsk
6-8 st kammusslor, fler om de är små
50 g blodpudding
|
Tillagning
Tvätta och skala potatisen. Skär i 3 centimeters bitar och koka i 12 minuter eller tills de är mjuka. Tillsätt de frysta ärterna när 3 minuter återstår.
Grovhacka myntan och ställ åt sidan.
Värm upp en stekpanna och tillsätt 1 msk olivolja. Stek några myntablad till de blir krispiga. Plocka upp dem och lägg dem åt sidan.
Krydda kammusslorna med salt och peppar. Stek dem i 2 minuter på varje sida till de är gyllene. Smula ner blodpuddingen i stekpannan och stek tills de är krispiga.
Häll av vattnet från potatisen och tillsätt resterande mynta samt en tsk olivolja. Använd en potatisstöt för att göra ett mos. Salta och peppra efter smak.
Lägg upp potatismos, kammusslor och strö över blodpuddingsmulorna. Toppa med de stekta myntabladen.
Inskickad av THOMAS Publicerad 2021-03-31 Uppdaterad
2021-04-02
|
Skicka receptet med e-post
Vill du skicka receptet till någon? Fyll i din e-postadress, mottagarens e-postadress samt eventuellt en kommentar.
|
|

|
Betyg
1
medlem
har betygsatt receptet som ger detta resultat:

|
Sök recept
Här kan du söka på olika typer av sätt. Antingen genom att välja i rullgardinsmenyerna eller skriva fritt eller kombinera de båda. Sökningen genererar max 100 träffar åt gången. Om träffarna blir över 100 stycken, uppmanas du att förfina din sökning.
|
|