I N N E H Å L L

 Mat & Dryck »
- Kulinarisk ordlista
- Sök recept
- Vikt & Mått

 Köket »
- Tips & Trix

 Blandat »
- Veckan som gått..
- Räkna ut ditt BMI
- Frågesport



NamNam.se
- Cookies
- FAQ
- Kontakt



Veckans fråga?

tar ett uppehåll.
FREDAG 23 APRIL 2021 Hem  |  Bokmärke  |  Sök recept
Stekta kammusslor med ärt- och potatisstomp
Skicka receptet med e-post  Sök igen Skriv ut receptet
Kammusslor och blodpudding är en supergod kombo.
Kammusslor och blodpudding är en supergod kombo. Kategori: smårätter
Portioner: 2
Tid: ca 18 minuter

Ingredienser

400 g potatis
200 g gröna ärter, frysta
15 g mynta, färsk
6-8 st kammusslor, fler om de är små
50 g blodpudding

Tillagning

Tvätta och skala potatisen. Skär i 3 centimeters bitar och koka i 12 minuter eller tills de är mjuka. Tillsätt de frysta ärterna när 3 minuter återstår.

Grovhacka myntan och ställ åt sidan.

Värm upp en stekpanna och tillsätt 1 msk olivolja. Stek några myntablad till de blir krispiga. Plocka upp dem och lägg dem åt sidan.

Krydda kammusslorna med salt och peppar. Stek dem i 2 minuter på varje sida till de är gyllene. Smula ner blodpuddingen i stekpannan och stek tills de är krispiga.

Häll av vattnet från potatisen och tillsätt resterande mynta samt en tsk olivolja. Använd en potatisstöt för att göra ett mos. Salta och peppra efter smak.

Lägg upp potatismos, kammusslor och strö över blodpuddingsmulorna. Toppa med de stekta myntabladen.

Inskickad av THOMAS Publicerad 2021-03-31 Uppdaterad 2021-04-02

Skicka receptet med e-post

Vill du skicka receptet till någon?
Fyll i din e-postadress, mottagarens e-postadress samt eventuellt en kommentar.
Din e-postadress

Din väns e-postadress

Meddelande


Betyg

1 medlem har betygsatt receptet som ger detta resultat:

   

Sök recept

Här kan du söka på olika typer av sätt. Antingen genom att välja i rullgardinsmenyerna eller skriva fritt eller kombinera de båda.
Sökningen genererar max 100 träffar åt gången.
Om träffarna blir över 100 stycken, uppmanas du att förfina din sökning.
Typ av måltid
Huvudingredienser
Typ av recept
Högtidsmat
Från andra länder
Frisökning

© 2003 - 2021 NamNam.se - e-post: info@namnam.se


Logga in
Namn

Lösenord

Glömt lösenordet?



Bli medlem »
Är du intresserad av spännande recept? Gillar du att skapa egna recept och vill dela med dig dessa till andra? Läs mer och anmäl dig här.



Annons: