Skomakarlåda
|
Husmanskost som inte går av för hackor. Servera med potatismos.
|

|
Kategori: huvudrätter
Portioner: 4
Tid: ca
40 minuter
Ingredienser
4 skivor utskuren biff eller entrecôte à 150 g
1 pkt bacon (140 g)
1 purjolök, liten
smör, till stekning
salt
nymald svartpeppar
2 dl vin, rött
1 ½ msk kalvfond
|
Tillagning
Börja med att laga till potatismos.
Strimla bacon. Skölj och strimla purjolöken. Fräs bacon och purjolök i en liten sklick smör. Ta upp och håll varmt.
Stek köttet hastigt i smör till önskvärd temperatur. Salta och peppra. Lyft upp och varmhåll köttet.
Vispa ur pannna med vin och fond. Koka ihop någon minut. Ta från värmen och vispa i 1½ - 2 msk smör.
Lägg upp mos och kött. Ringla över lite sky och toppa med bacon- och lökfräs.
Inskickad av THOMAS Publicerad 2021-03-31 Uppdaterad
-
|
Skicka receptet med e-post
Vill du skicka receptet till någon? Fyll i din e-postadress, mottagarens e-postadress samt eventuellt en kommentar.
|
|

|
Betyg
1
medlem
har betygsatt receptet som ger detta resultat:

|
Sök recept
Här kan du söka på olika typer av sätt. Antingen genom att välja i rullgardinsmenyerna eller skriva fritt eller kombinera de båda. Sökningen genererar max 100 träffar åt gången. Om träffarna blir över 100 stycken, uppmanas du att förfina din sökning.
|
|