I N N E H Å L L

 Mat & Dryck »
- Kulinarisk ordlista
- Sök recept
- Vikt & Mått

 Köket »
- Tips & Trix

 Blandat »
- Veckan som gått..
- Räkna ut ditt BMI
- Frågesport



NamNam.se
- Cookies
- FAQ
- Kontakt



Veckans fråga?

tar ett uppehåll.
FREDAG 23 APRIL 2021 Hem  |  Bokmärke  |  Sök recept
Skomakarlåda
Skicka receptet med e-post  Sök igen Skriv ut receptet
Husmanskost som inte går av för hackor. Servera med potatismos.

Kategori: huvudrätter
Portioner: 4
Tid: ca 40 minuter

Ingredienser

4 skivor utskuren biff eller entrecôte à 150 g
1 pkt bacon (140 g)
1 purjolök, liten
smör, till stekning
salt
nymald svartpeppar
2 dl vin, rött
1 ½ msk kalvfond

Tillagning

Börja med att laga till potatismos.

Strimla bacon. Skölj och strimla purjolöken. Fräs bacon och purjolök i en liten sklick smör. Ta upp och håll varmt.

Stek köttet hastigt i smör till önskvärd temperatur. Salta och peppra. Lyft upp och varmhåll köttet.

Vispa ur pannna med vin och fond. Koka ihop någon minut. Ta från värmen och vispa i 1½ - 2 msk smör.

Lägg upp mos och kött. Ringla över lite sky och toppa med bacon- och lökfräs.

Inskickad av THOMAS Publicerad 2021-03-31 Uppdaterad -

Skicka receptet med e-post

Vill du skicka receptet till någon?
Fyll i din e-postadress, mottagarens e-postadress samt eventuellt en kommentar.
Din e-postadress

Din väns e-postadress

Meddelande


Betyg

1 medlem har betygsatt receptet som ger detta resultat:

    

Sök recept

Här kan du söka på olika typer av sätt. Antingen genom att välja i rullgardinsmenyerna eller skriva fritt eller kombinera de båda.
Sökningen genererar max 100 träffar åt gången.
Om träffarna blir över 100 stycken, uppmanas du att förfina din sökning.
Typ av måltid
Huvudingredienser
Typ av recept
Högtidsmat
Från andra länder
Frisökning

© 2003 - 2021 NamNam.se - e-post: info@namnam.se


Logga in
Namn

Lösenord

Glömt lösenordet?



Bli medlem »
Är du intresserad av spännande recept? Gillar du att skapa egna recept och vill dela med dig dessa till andra? Läs mer och anmäl dig här.



Annons: