Äppelfrallor med kikärter
|
Rustika frallor för frukost och lunch.
|

|
Kategori: frukost
Portioner: 20
Tid: ca
2 timmar och 30 minuter
Ingredienser
1 frp kikärter (380 g)
2 dl vatten, kallt
12 g jäst
5 ½ dl rågsikt (330 g)
2 dl äpple, grovrivet
1 tsk salt
vallmofrön, till topping
ÖRTMAJO
2 dl rapsolja
2 dl örtblad, t ex basilika och persilja
½ dl kikärtsspad
½ tsk vitvinsvinäger
1 tsk dijonsenap
salt
svartpeppar
|
Tillagning
Sila av spadet från kikärterna ner i en bunke (om du ska göra örtmajon). Skölj kikärterna väl i kallt vatten. Mixa dem med vatten till en puré. Tillsätt jästen och mixa så den blandar sig ordentligt.
Tillsätt resten av ingredienserna och rör ihop till en kladdig deg. Låt jäsa under bakduk till dubbel storlek, cirka 2 timmar.
Sätt ugnen på 250°C. Sätt in en plåt så den blir varm. Stjälp ut degen på mjölat bakbord. Strö över lite mjöl och eventuellt vallmofrön. Skär degen i 20 bitar (knåda inte). Lägg dem på två bakplåtspapper på bänken. Lyft ut den varma plåten och dra över ena bakplåtspapperet med frallor och grädda mitt i ugnen cirka 10 minuter. Gör lika med de andra frallorna. Låt svalna på galler.
ÖRTMAJO
Mixa rapsolja och örtblad till en slät örtolja. Mixa kikärtsspadet med vitvinsvinäger och dijonsenap. Tillsätt örtolja i en tunn stråle under fortsatt mixning till det blir en tjock majonnäs. Smaka av med salt och svartpeppar.
Recept från tidningen Mer Smak #2 - 2021
Inskickad av THOMAS Publicerad 2021-03-31 Uppdaterad
-
|
Skicka receptet med e-post
Vill du skicka receptet till någon? Fyll i din e-postadress, mottagarens e-postadress samt eventuellt en kommentar.
|
|

|
Betyg
Detta recept är inte betygsatt av någon medlem.
|
Sök recept
Här kan du söka på olika typer av sätt. Antingen genom att välja i rullgardinsmenyerna eller skriva fritt eller kombinera de båda. Sökningen genererar max 100 träffar åt gången. Om träffarna blir över 100 stycken, uppmanas du att förfina din sökning.
|
|