|
|
Italiensk bondgratäng med musslor & pecorino
|
En supersmart och supergott sätt att laga musslor. Sköter sig själv i ugnen.
|
|
Kategori: huvudrätter
Portioner: 6
Tid: ca
1 timme och 20 minuter
Ingredienser
1 nät blåmusslor (MSC-märkta)
2 dl vitt vin
1 dl vatten
2 vitlöksklyftor, tunt skivade
250 g potatis
3 dl risottoris
3 schalottenlökar, finhackade
350 g körsbärstomater, halverade
1 dl olivolja
½ kruka basilika, bladen
150 g pecorino, finriven
½ tsk svartpeppar, nymalen
|
Tillagning
Sätt ugnen på 175°C. Skrubba musselskalen rena i kallt vatten. Koka upp vin, vatten och vitlök i en stor kastrull. Lägg ner musslorna och låt koka under lock cirka 3 minuter.
Lyft upp musslorna med hålslev och släng dem som inte öppnat sig. Spara fonden. Pilla ut musslorna ur skalen förutom åtta stycken fina musslor.
Skiva potatisen tunt med mandolin. Varva dem med ris, lök, tomater, olja, basilika, ost, svartpeppar och de utpillade musslorna i en gratängform.
Lägg musslorna med skal ovanpå och toppa med riven ost. Häll över musselfonden och gratinera mitt i ugnen cirka 1 timme, till riskornen är al dente och potatisen mjuk.
Recept från tidningen Mer Smak #10 - 2020
Inskickad av THOMAS Publicerad 2020-11-14 Uppdaterad
-
|
Skicka receptet med e-post
Vill du skicka receptet till någon? Fyll i din e-postadress, mottagarens e-postadress samt eventuellt en kommentar.
|
|
|
Betyg
Detta recept är inte betygsatt av någon medlem.
|
Sök recept
Här kan du söka på olika typer av sätt. Antingen genom att välja i rullgardinsmenyerna eller skriva fritt eller kombinera de båda. Sökningen genererar max 100 träffar åt gången. Om träffarna blir över 100 stycken, uppmanas du att förfina din sökning.
|
|
|
|
© 2003 - 2024 NamNam.se - e-post: info[a]namnam.se
|
|
|