I N N E H Å L L

 Mat & Dryck »
- Kulinarisk ordlista
- Sök recept
- Vikt & Mått

 Köket »
- Tips & Trix

 Blandat »
- Veckan som gått..
- Räkna ut ditt BMI
- Frågesport



NamNam.se
- Cookies
- FAQ



Veckans fråga?

tar ett uppehåll.
ONSDAG 1 MAJ 2024 Hem  |  Bokmärke  |  Sök recept
Italiensk bondgratäng med musslor & pecorino
Skicka receptet med e-post  Sök igen Skriv ut receptet
En supersmart och supergott sätt att laga musslor. Sköter sig själv i ugnen.

Kategori: huvudrätter
Portioner: 6
Tid: ca 1 timme och 20 minuter

Ingredienser

1 nät blåmusslor (MSC-märkta)
2 dl vitt vin
1 dl vatten
2 vitlöksklyftor, tunt skivade
250 g potatis
3 dl risottoris
3 schalottenlökar, finhackade
350 g körsbärstomater, halverade
1 dl olivolja
½ kruka basilika, bladen
150 g pecorino, finriven
½ tsk svartpeppar, nymalen

Tillagning

Sätt ugnen på 175°C. Skrubba musselskalen rena i kallt vatten. Koka upp vin, vatten och vitlök i en stor kastrull. Lägg ner musslorna och låt koka under lock cirka 3 minuter.

Lyft upp musslorna med hålslev och släng dem som inte öppnat sig. Spara fonden. Pilla ut musslorna ur skalen förutom åtta stycken fina musslor.

Skiva potatisen tunt med mandolin. Varva dem med ris, lök, tomater, olja, basilika, ost, svartpeppar och de utpillade musslorna i en gratängform.

Lägg musslorna med skal ovanpå och toppa med riven ost. Häll över musselfonden och gratinera mitt i ugnen cirka 1 timme, till riskornen är al dente och potatisen mjuk.

Recept från tidningen Mer Smak #10 - 2020

Inskickad av THOMAS Publicerad 2020-11-14 Uppdaterad -

Skicka receptet med e-post

Vill du skicka receptet till någon?
Fyll i din e-postadress, mottagarens e-postadress samt eventuellt en kommentar.
Din e-postadress

Din väns e-postadress

Meddelande


Betyg

Detta recept är inte betygsatt av någon medlem.

Sök recept

Här kan du söka på olika typer av sätt. Antingen genom att välja i rullgardinsmenyerna eller skriva fritt eller kombinera de båda.
Sökningen genererar max 100 träffar åt gången.
Om träffarna blir över 100 stycken, uppmanas du att förfina din sökning.
Typ av måltid
Huvudingredienser
Typ av recept
Högtidsmat
Från andra länder
Frisökning

© 2003 - 2024 NamNam.se - e-post: info[a]namnam.se


Logga in
Namn

Lösenord

Glömt lösenordet?



Bli medlem »
Är du intresserad av spännande recept? Gillar du att skapa egna recept och vill dela med dig dessa till andra? Läs mer och anmäl dig här.



Annons: