I N N E H Å L L

 Mat & Dryck »
- Kulinarisk ordlista
- Sök recept
- Vikt & Mått

 Köket »
- Tips & Trix

 Blandat »
- Veckan som gått..
- Räkna ut ditt BMI
- Frågesport



NamNam.se
- Cookies
- FAQ
- Kontakt



Veckans fråga?

tar ett uppehåll.
TISDAG 22 SEPTEMBER 2020 Hem  |  Bokmärke  |  Sök recept
Gnocchi alla romana
Skicka receptet med e-post  Sök igen Skriv ut receptet
En klassiker i Italien med massor av smakrik parmesan och brynt smör.

Kategori: huvudrätter
Portioner: 4
Tid: ca 40 minuter

Ingredienser

1 l mjölk
1 tsk salt
1 tsk svartpeppar
muskotnöt
250 g mannagryn (cirka 3 ½ dl)
50 g smör + 2 msk till pensling
2 äggulor
100 g + 40 g parmesanost, riven

BRYNT SALVIASMÖR
150 g smör
1 kruka salvia, färsk

Tillagning

Sätt ugnen på 180°C. Häll mjölken i en rymlig kastrull och värm den tillsammans med salt, peppar och lite riven muskot. Tillsätt mannagrynen när mjölken börjar sjuda. Rör hela tiden, gärna med en ballongvsip, för att undvika klumpar. Ta från plattan när smeten tjocknat. Tillsätt 50 g smör och rör tills smeten är slät.

Blanda ner äggulor och 100 g parmesanost. Häll den varma smeten på en oljad plåt. Bred ut smeten med baksidan av en fuktad sked tills tjockleken är 1 centimeter. Låt svalna.

Stek några hela salviakvistar i cirka 2 msk smör.

Ta ut rundlar ur smeten med en diameter på cirka 4 centimeter, med t ex ett glas. Lägg rundlarna, lite överlappande, i en välsmord form. Pensla gnocchin med salviasmöret. Täck med 40 g grovriven parmesanost och toppa med dn hela salviakvistarna. Gratinera i ugnen 15 minuter. Sätt sedan ugnen på högsta värme/grill. Gratinera cirka 5 minuter till.

BRYNT SALVIASMÖR
Lägg smör och färska salviakvistar i en kastrull. Smält smöret på hög värme och vispa hela tiden. När den slutar bubbla och har en nötig doft är det klart. Servera gnocchin varm och häll på det brynta smöret, eller låt var och en toppa sin portion med salviasmör och de krispiga salviabladen.

Recept från tidningen Mer Smak #8 - 2020

Inskickad av THOMAS Publicerad 2020-08-18 Uppdaterad -

Skicka receptet med e-post

Vill du skicka receptet till någon?
Fyll i din e-postadress, mottagarens e-postadress samt eventuellt en kommentar.
Din e-postadress

Din väns e-postadress

Meddelande


Betyg

Detta recept är inte betygsatt av någon medlem.

Sök recept

Här kan du söka på olika typer av sätt. Antingen genom att välja i rullgardinsmenyerna eller skriva fritt eller kombinera de båda.
Sökningen genererar max 100 träffar åt gången.
Om träffarna blir över 100 stycken, uppmanas du att förfina din sökning.
Typ av måltid
Huvudingredienser
Typ av recept
Högtidsmat
Från andra länder
Frisökning

© 2003 - 2020 NamNam.se - e-post: info@namnam.se


Logga in
Namn

Lösenord

Glömt lösenordet?



Bli medlem »
Är du intresserad av spännande recept? Gillar du att skapa egna recept och vill dela med dig dessa till andra? Läs mer och anmäl dig här.



Annons: