|
|
Jamaican pepper steak
|
Steak Jamaica style. Supergott. Servera med ris till.
|

|
Kategori: huvudrätter
Portioner: 4
Tid: ca
30 minuter
Ingredienser
400 - 500 g entrecȏte/ryggbiff
1 gul lök
3 paprikor, små i olika färger
1 msk olja, neutral
2 vitlöksklyftor, pressade
½ tsk salt
½ tsk svartpeppar, nymalen
2 ½ dl vatten
½ dl soja, japansk
1 msk oxfond
½ tsk strösocker
½ tsk hot sauce/sambal oelek/tabasco
2 tomater, tärnade
2 tsk majsstärkelse
|
Tillagning
Skiva eller strimla köttet, cirka 1 centimeter. Strimla lök och paprika tunt.
Fräs löken i hälften av oljan i en stekpanna. Tillsätt vitlöken, stek lite till. Häll över på en tallrik.
Höj värmen. Stek köttet lite i taget i resten av oljan till fin stekyta. Salta och peppra. För över köttet till tallriken med löken. Häll vatten, soja, fond, socker och hot sauce i pannan. Rör runt så det goda på botten lossnar.
Tillsätt paprika och tomat, låt puttra cirka 2 minuter under lock. Blanda ½ dl kallt vatten med majsstärkelsen. Häll ner i pannan under omrörning tills såsen tjocknat något. Vänd ner lök och köttet. Smaka ev av med mer peppar/hot sauce.
Recept från tidningen Mer Smak #8 - 2020 (Kristian Smith)
Inskickad av THOMAS Publicerad 2020-08-18 Uppdaterad
-
|
Skicka receptet med e-post
Vill du skicka receptet till någon? Fyll i din e-postadress, mottagarens e-postadress samt eventuellt en kommentar.
|
|

|
Betyg
Detta recept är inte betygsatt av någon medlem.
|
Sök recept
Här kan du söka på olika typer av sätt. Antingen genom att välja i rullgardinsmenyerna eller skriva fritt eller kombinera de båda. Sökningen genererar max 100 träffar åt gången. Om träffarna blir över 100 stycken, uppmanas du att förfina din sökning.
|
|
|
|
© 2003 - 2025 NamNam.se - e-post: info[a]namnam.se
|
|
|