Kroppkakor av gnocchi
|
Gnocchi är den italienska varianten på kroppkakor - helt enkelt degbollar med potatis. Med olika tillbehör blir det olika rätter.
|

|
Kategori: huvudrätter
Portioner: 4
Tid: ca
25 minuter
Ingredienser
500 g gnocchi, färsk
240 g bacon
1 gul lök, stor hackad
1 tsk kryddpeppar, mortlad
salt
svartpeppar
TILL SERVERING
1 zucchini
½ citron
salt
rårörda lingon
|
Tillagning
Koka gnocchin i saltat vatten enligt förpackningen. Strimla baconet och stek till fin färg i het stekpanna. Sänk värmen och tillsätt lök och kryddpeppar. Stek under omrörning tills löken är mjuk.
Häll av vattnet från gnocchin och låt rinna av ordentligt i durkslaget. Vänd ner i stekpannan med baconblandningen. Stek med någon minut. Smaka av med salt och svartpeppar.
Hyvla zucchinin på längden med osthyvel eller mandolin. Vänd runt i citronsaft och smaka av med salt. Servera zucchinin och rårörda lingon till gnocchin.
Recept från tidningen Mer Smak #8 - 2020
Inskickad av THOMAS Publicerad 2020-08-18 Uppdaterad
-
|
Skicka receptet med e-post
Vill du skicka receptet till någon? Fyll i din e-postadress, mottagarens e-postadress samt eventuellt en kommentar.
|
|

|
Betyg
Detta recept är inte betygsatt av någon medlem.
|
Sök recept
Här kan du söka på olika typer av sätt. Antingen genom att välja i rullgardinsmenyerna eller skriva fritt eller kombinera de båda. Sökningen genererar max 100 träffar åt gången. Om träffarna blir över 100 stycken, uppmanas du att förfina din sökning.
|
|