Halloumigratinerad lax med citronyoghurt
|
Halloumiosten ger god sälta åt laxen, och den blir härligt krispig i konsistensen.
|

|
Kategori: huvudrätter
Portioner: 4
Tid: ca
30 minuter
Ingredienser
500 g laxfilé utan skin och ben
200 g halloumiost
2 zucchini, gärna en gul och en grön
2 rödlökar
1 paprika, röd stor
1 msk olivolja
1 msk citron, pressad
½ msk oregano
1 tsk + ½ tsk salt
1 krm svartpeppar, nymald
1 dl oliver, svarta
CITRONYOGHURT
2 dl yoghurt, turkisk
1 vitlöksklyfta, liten
½ msk olivolja
1 tsk citronskal, riven
½ tsk honung, flytande
½ tsk salt
1 krm svartpeppar, nymald
½ kruka oregano
TILLBEHÖR
bröd
GARNERING
oregano
|
Tillagning
Sätt ugnen på 250°C. Ansa och skär zucchinin i bitar. Skala och skär löken i klyftor. Kärna ur och skär paprikan i bitar. Lägg grönsakerna i en ugnssäker form och ringla över olja och citronsaft. Krydda med oregano och 1 tsk salt. Tillaga mitt i ugnen cirka 10 minuter.
Skär laxen i fyra bitar. Grovriv osten. Krydda laxen med ½ tsk salt och peppar. Lägg laxen på grönsakerna och strö över osten. Tillaga ytterligare cirka 10 minuter.
Yoghurt: Skala och pressa ner vitlöken i yoghurten. Tillsätt olja, citronskal och honung. Krydda med salt och peppar. Hacka oregano och blanda ner i yoghurten.
Servera lax och grönsaker med citronyoghurt och bröd. Garnera med oregano.
Recept från DN 2020-08-01 (Cecilia Lundin)
Inskickad av THOMAS Publicerad 2020-08-06 Uppdaterad
-
|
Skicka receptet med e-post
Vill du skicka receptet till någon? Fyll i din e-postadress, mottagarens e-postadress samt eventuellt en kommentar.
|
|

|
Betyg
Detta recept är inte betygsatt av någon medlem.
|
Sök recept
Här kan du söka på olika typer av sätt. Antingen genom att välja i rullgardinsmenyerna eller skriva fritt eller kombinera de båda. Sökningen genererar max 100 träffar åt gången. Om träffarna blir över 100 stycken, uppmanas du att förfina din sökning.
|
|