Körsbärspaj
|
Du behöver inte vara agent Cooper för att ha en fäbless för körsbärspaj. Du förstår varför när du provat detta receptet.
|

|
Kategori: till kaffet
Portioner: 4
Tid: ca
1 timme och 0 minuter
Ingredienser
100 g smör, rumsvarmt
3 dl vetemjöl
½ dl vatten, kallt
2 msk strösocker
Fyllning
5 dl körsbär eller bigaråer, urkärnade
1 dl strösocker
½ citron, saften
½ dl potatismjöl
1 ägg, till pensling
|
Tillagning
Sätt ugnen på 175°C.
Arbeta samman smör, mjöl, vatten och socker till en pajdeg.
Tryck ut hälften av degen i en pajform (ca 20 centimeter i diameter) och förgrädda den i 10 minuter.
Blanda samman alla ingredienser till fyllningen och fördela i pajskalet.
Rulla längder av den resterande pajdegen, platta till dem till remsor och lägg dem i ett rutmönster över fyllningen.
Pensla med lite uppvispat ägg och grädda i ca 30-40 minuter.
Inskickad av THOMAS Publicerad 2020-07-30 Uppdaterad
-
|
Skicka receptet med e-post
Vill du skicka receptet till någon? Fyll i din e-postadress, mottagarens e-postadress samt eventuellt en kommentar.
|
|

|
Betyg
Detta recept är inte betygsatt av någon medlem.
|
Sök recept
Här kan du söka på olika typer av sätt. Antingen genom att välja i rullgardinsmenyerna eller skriva fritt eller kombinera de båda. Sökningen genererar max 100 träffar åt gången. Om träffarna blir över 100 stycken, uppmanas du att förfina din sökning.
|
|