Snabb focaccia
|
Ett jättegott bröd till säsongens grillmiddagar. Anpassa smaksättningen efter vad som ska grillas.
|

|
Kategori: tillbehör
Portioner: 16
Tid: ca
1 timme och 10 minuter
Ingredienser
25 g jäst
4 dl vatten, fingervarmt
½ dl olivolja
1 tsk salt
8-9 dl vetemjöl
½ + ½ dl olivolja, till formen
1 msk flingsalt
valfri topping
|
Tillagning
Smula ner jästen i en bunke. Häll i lite av vattnet och rör tills jästen lösts upp. Tillsätt resten av vattnet, olja, salt och mjöl, lite i taget. Arbeta ihop till en rätt lös deg. Täck med bakduk och låt jäsa 40 minuter.
Sätt ugnen på 250°C. Lägg ett bakplåtspapper i en form med måtten cirka 20 * 30 centimeter. Ringla olja på pappret och häll ut degen. Ringla mer olja på degen och tryck ut den i kanterna. Gör små gropar med fingarrna och strö över flingssalt. Tryck ner valfri topping i degen (eller lite extra olivolja) och grädda brödet mitt i ugnen till en innertemperatur på 98°C, cirka 20 minuter.
Exempel på topping:
gröna och svarta urkärnade oliver
soltorkad tomat
rödlök
skivad vitlök
kronärtskocka
sardeller
fetaost
rosmarinkvistar
timjankvistar
chili
Recept från tidningen Mer Smak #5 - 2020
Inskickad av THOMAS Publicerad 2020-06-25 Uppdaterad
2020-06-25
|
Skicka receptet med e-post
Vill du skicka receptet till någon? Fyll i din e-postadress, mottagarens e-postadress samt eventuellt en kommentar.
|
|

|
Betyg
Detta recept är inte betygsatt av någon medlem.
|
Sök recept
Här kan du söka på olika typer av sätt. Antingen genom att välja i rullgardinsmenyerna eller skriva fritt eller kombinera de båda. Sökningen genererar max 100 träffar åt gången. Om träffarna blir över 100 stycken, uppmanas du att förfina din sökning.
|
|