|
|
Limesyrad gråsej med gröna ärtor och grön sparris
|
Gråsej kallas också bara sej, och är en god matfisk. Det är en torskfisk men köttet är inte lika vitt. Här tillagas den som en svensk variant på ceciche. Den goda dressingen kan även användas till annat.
|

|
Kategori: huvudrätter
Portioner: 4
Tid: ca
40 minuter
Ingredienser
400 g gråsej, filé MSC-certifierad
1 krm salt
4 sparrisar, skalade
½ kruka koriander
1 lime, finrivet skal
½ chili, grön
1 dl gröna ärtor
DRESSING
1 tsk schalottenlök, finhackad
1 vitlöksklyfta, pressad
½ chili, grön finhackad
2 msk fisksås
3 msk limejuice (+ limskalet till fisken)
2 msk risvinäger eller vitvinsvinäger
1-2 msk vatten
1 msk socker
TILL SERVERING
Gröna salladsblad, hårda tacoskal eller friterade wontonark
|
Tillagning
Blanda alla ingredienser till dressingen.
Skär fisken i 1 centimeter stora tärningar. Lägg dem på en tallrik och salta fisken lätt, låt stå i rumstemperatur cirka 15 minuter tills fisken fått ett glasaktigt utseende. Det gör att fisken rimmas och får en perfekt textur.
Koka sparrisen i lättsaltat vatten, cirka 1 minut och kyl sedan ner den genom att lägga den i isvatten. Skär den i tunna skivor och hacka koriandern.
Mortla eller finhacka limeskal och grön chili, blanda ihop med fisken, ärtor, sparris och koriander.
Häll dressingen över fisken och låt stå i ytterligare 10-15 minuter. Servera med salladsblad, tacoskal eller friterade wontonark.
Recept från DN 2020-04-25
Inskickad av THOMAS Publicerad 2020-05-03 Uppdaterad
-
|
Skicka receptet med e-post
Vill du skicka receptet till någon? Fyll i din e-postadress, mottagarens e-postadress samt eventuellt en kommentar.
|
|

|
Betyg
Detta recept är inte betygsatt av någon medlem.
|
Sök recept
Här kan du söka på olika typer av sätt. Antingen genom att välja i rullgardinsmenyerna eller skriva fritt eller kombinera de båda. Sökningen genererar max 100 träffar åt gången. Om träffarna blir över 100 stycken, uppmanas du att förfina din sökning.
|
|
|
|
© 2003 - 2025 NamNam.se - e-post: info[a]namnam.se
|
|
|