Bagels
|
Bagels är amerikanarnas favoritfrukost. De ljuvligt saftiga bröden med seg skorpa servera helst nyrostade med ett generöst lager krämig färskost. Lär dig hur du bakar dem hemma.
|

|
Kategori: frukost
Portioner: 16
Tid: ca
1 timme och 10 minuter
Ingredienser
25 g jäst
5 dl vatten, ljummet (37° C)
½ dl sirap, ljus
12 ½ dl vetemjöl special (750 g)
2 tsk salt
1 ägg (vitan uppvispad)
blandade frön att toppa med
|
Tillagning
Smula jästen och blanda med vattnet i en bunke eller köksmaskin med degkrok. Tillsätt sirap, mjöl och salt. Arbeta degen i maskin 5 minuter eller för hand cirka 10 minuter. Låt jäsa övertäckt 30 minuter.
Ta upp degen på mjölad bänk och knåda den. Dela degen i cirka 16 bitar och rulla till bollar. Platta till lite och gör ett hål i mitten, dra försiktigt så hålet blir lite större. Lägg på två bakpappersklädda plåtar och låt jäsa övertäckt 30 minuter.
Sätt ugnen på 225° C. Koka upp vatten i en stor kastrull. Koka bagelserna i omgångar på svag värme cirka 2 minuter per sida. Låt rinna av på en kökshandduk och lägg på bakpappersklädda plåtar. Pensla med äggvita och strö över frön.
Grädda cirka 15 minuter tills de får fin färg. Låt svala. Frys in de bagelserna du inte äter direkt.
Recept från tidningen Buffé #2 - 2020
Inskickad av THOMAS Publicerad 2020-04-17 Uppdaterad
-
|
Skicka receptet med e-post
Vill du skicka receptet till någon? Fyll i din e-postadress, mottagarens e-postadress samt eventuellt en kommentar.
|
|

|
Betyg
Detta recept är inte betygsatt av någon medlem.
|
Sök recept
Här kan du söka på olika typer av sätt. Antingen genom att välja i rullgardinsmenyerna eller skriva fritt eller kombinera de båda. Sökningen genererar max 100 träffar åt gången. Om träffarna blir över 100 stycken, uppmanas du att förfina din sökning.
|
|