Ramen med kryddig fläskfärs
|
Nudlar i buljong med fläskfärs och ägg. Gott!
|

|
Kategori: huvudrätter
Portioner: 4
Tid: ca
30 minuter
Ingredienser
200 g ramennudlar
4 ägg
12 dl vatten
2 buljongtärningar, kyckling
300 g fläskfärs
2 msk olja, neutral
2 vitlöksklyftor, finhackade
2-3 tsk sambal badjak eller oelek
4 msk soja, japansk
250 g pak choi
3 msk miso paste, vit
3 msk tahini (sesampaste)
2 msk ingefära, finstrimlad
2 salladslökar, finskurna
|
Tillagning
Mjukkoka äggen. Spola kallt, skala och halvera.
Koka upp vatten och buljongtärningar och låt sjuda.
Stek färsen i olja i en stekpanna tills den är genomstekt. Tillsätt vitlök, hälften av sambal och sojan.
Koka nudlarna enligt anvisning på förpackningen. Dela pak choi längsmed och låt koka med de sista 30 sekunderna. Häll av och fördela nudlarna och pak choi i skålar.
Vispa ihop buljongen med miso, tahini och resten av sojan och sambal. Häll buljongen över nudlarna. Toppa med färs, ägg, ingefära och salladslök och gärna rostade sesamfrön.
Recept från tidningen Buffé #2 - 2020
Inskickad av THOMAS Publicerad 2020-04-17 Uppdaterad
-
|
Skicka receptet med e-post
Vill du skicka receptet till någon? Fyll i din e-postadress, mottagarens e-postadress samt eventuellt en kommentar.
|
|

|
Betyg
Detta recept är inte betygsatt av någon medlem.
|
Sök recept
Här kan du söka på olika typer av sätt. Antingen genom att välja i rullgardinsmenyerna eller skriva fritt eller kombinera de båda. Sökningen genererar max 100 träffar åt gången. Om träffarna blir över 100 stycken, uppmanas du att förfina din sökning.
|
|