Smördegspaj med lammfärs
|
Smakrik paj som är enkel att göra då man använder färdigköpt smördeg.
|

|
Kategori: huvudrätter
Portioner: 6
Tid: ca
45 minuter
Ingredienser
200 g aubergine
2 vitlöksklyftor
3 msk olivolja
500 g lammfärs
1 förp. krossade tomater (500 g)
2 msk tomatpuré
½ msk spiskummin, malen
1 ½ tsk salt
1 krm svartpeppar
1 brk vita bönor, små kokta (380 g)
1 rulle smördeg, färsk (250 g)
ägg, till pensling
|
Tillagning
Sätt i ugnen på 250°C. Skär auberginen i små tärningar. Skala och riv vitlöken. Fräs vitlök och aubergine i olja cirka 5 minuter till löken mjuknar.
Tillsätt färsen och fräs ytterligare cirka 5 minuter tills den får lite färg. Tillsätt krossade tomater, tomatpuré, 2 dl vatten och kryddor. Låt småkoka cirka 5 minuter.
Häll av bönorna och rör ner.
Häll i en smord ugnsform. Lägg degen över formen, tryck fast kanterna med en gaffel och skär bort överflödig deg.
Pensla med ägg och gör ett litet kryss i mitten med en kniv. Ställ in i ugnen 15-20 minuter till den är gyllene.
Recept från tidningen Buffé #2 - 2020
Inskickad av THOMAS Publicerad 2020-04-16 Uppdaterad
-
|
Skicka receptet med e-post
Vill du skicka receptet till någon? Fyll i din e-postadress, mottagarens e-postadress samt eventuellt en kommentar.
|
|

|
Betyg
Detta recept är inte betygsatt av någon medlem.
|
Sök recept
Här kan du söka på olika typer av sätt. Antingen genom att välja i rullgardinsmenyerna eller skriva fritt eller kombinera de båda. Sökningen genererar max 100 träffar åt gången. Om träffarna blir över 100 stycken, uppmanas du att förfina din sökning.
|
|