I N N E H Å L L

 Mat & Dryck »
- Kulinarisk ordlista
- Sök recept
- Vikt & Mått

 Köket »
- Tips & Trix

 Blandat »
- Veckan som gått..
- Räkna ut ditt BMI
- Frågesport



NamNam.se
- Cookies
- FAQ



Veckans fråga?

tar ett uppehåll.
MÅNDAG 7 JULI 2025 Hem  |  Bokmärke  |  Sök recept
Vit kladdkaka med vinbärspannacotta
Skicka receptet med e-post  Sök igen Skriv ut receptet
En söt och krämig kladdkaka med vit choklad, toppad med en len bädd av vispad pannacotta med smak av svarta vinbär.
En söt och krämig kladdkaka med vit choklad, toppad med en len bädd av vispad pannacotta med smak av svarta vinbär. Kategori: till kaffet
Portioner: 10
Tid: ca 45 minuter

Ingredienser

Vinbärspannacotta:
3 gelatinblad
300 g grädde (3 dl)
15 g strösocker (1 msk)
150 g svartvinbärssaft, koncentrerad (1 ½ dl)

Vit kladdkaka:
100 g smör
100 g vit choklad
180 g strösocker (2 dl)
10 g vaniljsocker (2 tsk)
110 g ägg (2 st)
90 g vetemjöl (1 ½ dl)

Tillagning

Vinbärspannacotta: Blötlägg gelatinbladen i kallt vatten i minst 10 minuter. Koka upp grädde och socker i en kastrull. Smält gelatinbladen i grädden och blanda i saften. Häll över i en bunke, sätt plastfolie över och låt stå i kylen över natten.

Vit kladdkaka: Sätt ugnen på 160°C varmluft (175°C vanlig ugn). Klä en fyrkantig form, cirka 20 * 20 centimeter med bakplåtspapper (eller en rund, 20 * 22 centimeter i diameter).

Smält smöret i en medelstor kastrull. Hacka chokladen, lägg den i kastrullen och rör till den har smält. Tillsätt socker och vaniljsocker och sedan ett ägg i taget. Vänd ner mjölet.

Häll smeten i formen och grädda i cirka 20 minuter. Kakan ska vara lite gungig i mitten men ha satt sig i kanterna. Låt den svalna i formen.

Dekoration: Lossa kakan från formen och lägg den på ett fat. Vispa pannacottan med elvisp till den blir fluffig och krämig. Gör i ordning en spritspåse med en eclarityll och fyll den med pannacottan.

Vinkla spritspåsen lite lätt och börja spritsa en lång rad längs med kakans ena kant. Spritsa sedan korta rader tvärs över den långa, från ena kanten till den andra. Lämna dock ett mellanrum (lika bred som tyllen) efter varje. Spritsa ytterligare en lång rad, identisk med den första, tvärs över de korta radernas avslut.

Spritsa nu korta rader åt det andra hållet igen, men utgå från de frykantiga hålen och spritsa omlott över den andra långa raden. Fortsätt så tills hela kakan har ett fint korgmönster.

Recept från DN 2020-03-07
Baka och spritsa: dekorera enkelt och vackert (ISBN 9789155267711)

Inskickad av THOMAS Publicerad 2020-03-20 Uppdaterad 2020-03-20

Skicka receptet med e-post

Vill du skicka receptet till någon?
Fyll i din e-postadress, mottagarens e-postadress samt eventuellt en kommentar.
Din e-postadress

Din väns e-postadress

Meddelande


Betyg

Detta recept är inte betygsatt av någon medlem.

Sök recept

Här kan du söka på olika typer av sätt. Antingen genom att välja i rullgardinsmenyerna eller skriva fritt eller kombinera de båda.
Sökningen genererar max 100 träffar åt gången.
Om träffarna blir över 100 stycken, uppmanas du att förfina din sökning.
Typ av måltid
Huvudingredienser
Typ av recept
Högtidsmat
Från andra länder
Frisökning

© 2003 - 2025 NamNam.se - e-post: info[a]namnam.se


Logga in
Namn

Lösenord

Glömt lösenordet?



Bli medlem »
Är du intresserad av spännande recept? Gillar du att skapa egna recept och vill dela med dig dessa till andra? Läs mer och anmäl dig här.



Annons: