Potatisvåfflor med löjrom, smetana och rödlök
|
Lyxiga våfflor med råriven potatis som toppas med löjrom, smetana och lök. Receptet ger 6 våfflor som är ljuvligt goda att dela upp och serveras som tilltugg eller förrätt.
|

|
Kategori: smårätter
Portioner: 10
Tid: ca
40 minuter
Ingredienser
VÅFFLOR
75 g smör
250 g potatis, fast
3 ½ dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
2 krm salt
3 ½ dl mjölk
TOPPING
1 rödlök
1 kruka gräslök
80 g löjrom
2 dl smetana
|
Tillagning
Våfflor: Smält smör och låt svalna något. Skala och finriv potatisen.
Rör ihop mjöl, bakpulver och salt i en bunke. Tillsätt mjölk och vispa till en jän smet. Rör i den riva potatisen och det smälta smöret.
Hetta upp våffeljärnet och grädda våfflorna i omgågar. Lägg dem på ett galler så håller de sig frasiga.
Topping: Finhacka rödlök och gräslök. Toppa våfflorna med löjrom, smetana, lök och gräslök.
Inskickad av THOMAS Publicerad 2020-03-15 Uppdaterad
-
|
Skicka receptet med e-post
Vill du skicka receptet till någon? Fyll i din e-postadress, mottagarens e-postadress samt eventuellt en kommentar.
|
|

|
Betyg
Detta recept är inte betygsatt av någon medlem.
|
Sök recept
Här kan du söka på olika typer av sätt. Antingen genom att välja i rullgardinsmenyerna eller skriva fritt eller kombinera de båda. Sökningen genererar max 100 träffar åt gången. Om träffarna blir över 100 stycken, uppmanas du att förfina din sökning.
|
|