I N N E H Å L L

 Mat & Dryck »
- Kulinarisk ordlista
- Sök recept
- Vikt & Mått

 Köket »
- Tips & Trix

 Blandat »
- Veckan som gått..
- Räkna ut ditt BMI
- Frågesport



NamNam.se
- Cookies
- FAQ
- Kontakt



Veckans fråga?

tar ett uppehåll.
TISDAG 4 AUGUSTI 2020 Hem  |  Bokmärke  |  Sök recept
Krispig lax i krämig parmesansås
Skicka receptet med e-post  Sök igen Skriv ut receptet
En god och smakrik laxrätt som blir färdig på 20 minuter. Servera med klyftpotatis eller pasta och gärna en sallad. Tips! Tina gärna fryst lax i kylen över natten.

Kategori: huvudrätter
Portioner: 4
Tid: ca 20 minuter

Ingredienser

500 g laxfilé
3 dl vispgrädde
100 g parmesanost
1 citron
1 kruka gräslök
2 krm salt
1 krm svartpeppar
½ msk olivolja

TILL SERVERING
kokt potatis eller pasta

Tillagning

Krydda laxfiléerna med salt och peppar. Hetta upp olja i en stekpanna och stek laxen på hög värme cirka 1-2 minuter på varje sida så att den får en krispig yta. Lyft ur laxen och lägg på en tallrik.

Tillsätt grädde och riven parmesanost i pannan. Vispa samman såsen och låt den sjuda i 5 minuter.

Riv citronskal och finhacka gräslöken. Tillsätt rivet citronskal, 1 tsk citronsaft och gräslök i såsen. Smaka av med salt och peppar.

Lägg ner laxbitarna i såsen och sjud i 2-3 minuter.

Dekorera laxen med citronskivor (grillade i en grillpanna om du vill) och lite extra riven parmesanost. Servera med potatis eller pasta och sallad.

Inskickad av THOMAS Publicerad 2020-03-15 Uppdaterad -

Skicka receptet med e-post

Vill du skicka receptet till någon?
Fyll i din e-postadress, mottagarens e-postadress samt eventuellt en kommentar.
Din e-postadress

Din väns e-postadress

Meddelande


Betyg

Detta recept är inte betygsatt av någon medlem.

Sök recept

Här kan du söka på olika typer av sätt. Antingen genom att välja i rullgardinsmenyerna eller skriva fritt eller kombinera de båda.
Sökningen genererar max 100 träffar åt gången.
Om träffarna blir över 100 stycken, uppmanas du att förfina din sökning.
Typ av måltid
Huvudingredienser
Typ av recept
Högtidsmat
Från andra länder
Frisökning

© 2003 - 2020 NamNam.se - e-post: info@namnam.se


Logga in
Namn

Lösenord

Glömt lösenordet?



Bli medlem »
Är du intresserad av spännande recept? Gillar du att skapa egna recept och vill dela med dig dessa till andra? Läs mer och anmäl dig här.



Annons: