Kakor med valnötsnougat
|
Spröda och goda kakor.
|

|
Kategori: till kaffet
Portioner: 20
Tid: ca
1 timme och 20 minuter
Ingredienser
150 g smör
4 dl mjöl
3 dl crème fraiche
2 äggulor
½ tsk bakpulver
1 krm salt
FYLLNING
3 dl valnötter
2 dl socker
½ tsk vaniljsocker
2 äggvitor
florsocker att sikta över
|
Tillagning
Kör smör och mjöl i en matberedare eller hacka med kniv till smulor.
Vispa crème fraiche lätt tillsmmans med äggulor. Tillsätt mjölblandningen, salt och bakpulver. Knåda till en smidig deg. Lägg i kylen att vila cirka en timme.
FYLLNING
Mixa valnötterna i matberedare.
Vispa socker och vaniljsocker med äggvitor till vitt skum och blanda i valnötterna.
Sätt ugnen på 200°C. Kavla ut degen cirka 3 millimeter tunt. Skär ut en stor cirkel cirka 25 centimeter i diameter. Dela cirkeln i åtta pizzabitar. Lägg 2 tsk fyllning på den bredaste delen av biten. Rulla ihop, börja med ytterkanten och fortsätt in mot mitten.
Lägg rullarna på bakplåtspapper och baka cirka 15 minuter till de är gyllene. Låt svalna helt.
Sikta över florsocker.
Recept från DN 2020-02-29
Inskickad av THOMAS Publicerad 2020-03-09 Uppdaterad
-
|
Skicka receptet med e-post
Vill du skicka receptet till någon? Fyll i din e-postadress, mottagarens e-postadress samt eventuellt en kommentar.
|
|

|
Betyg
Detta recept är inte betygsatt av någon medlem.
|
Sök recept
Här kan du söka på olika typer av sätt. Antingen genom att välja i rullgardinsmenyerna eller skriva fritt eller kombinera de båda. Sökningen genererar max 100 träffar åt gången. Om träffarna blir över 100 stycken, uppmanas du att förfina din sökning.
|
|