|
|
Adzjarisk chirbuli
|
Världens gladaste frukost. Påminner om Mellanösterns shakshuka, men med skillnaden att den görs med en generös bit smör.
|

|
Kategori: frukost
Portioner: 4
Tid: ca
35 minuter
Ingredienser
1 gul lök
40 g smör
3 tomater
½ spetspaprika
2 vitlöksklyftor, finhackade
1 krm gurkmeja
1 krm chiliflakes
½ tsk koriander, malda
½ dl, valnötter, malda
¾ dl vatten
6 körsbärstomater
4 ägg
dill, persilja, koriander till garnering
salt
|
Tillagning
Skala löken och skär den i små tärningar. Smält smöret i en stekpanna och stek löken på låg värme 15 minuter. Ju längre, desto sötare blir löken.
Gör ett kryss i tomaterna med en vass kniv och lägg dem i kokhett vatten 3 minuter. Skala därefter och tärna tomaterna fint.
Strimla paprikan coh lägg den tillsammans med tomater, vitlök, kryddor, valnötter, salt och vatten i stekpannan. Dela körsbärstomaterna och lägg ovanpå. Koka upp och låt småputtra på låg värme 10 minuter under lock.
Gör sedan små gropar i grönsaksröran och knäck i äggen försiktigt, äggulan ska inte gå sönder.
Låt puttra tills äggvitan har stelnat. Ta då stekpannan av värmen. Äggulan ska inte stelna helt.
Garnera med örter och servera med ett gott bröd.
Recept från DN 2020-02-29
Inskickad av THOMAS Publicerad 2020-03-09 Uppdaterad
-
|
Skicka receptet med e-post
Vill du skicka receptet till någon? Fyll i din e-postadress, mottagarens e-postadress samt eventuellt en kommentar.
|
|

|
Betyg
Detta recept är inte betygsatt av någon medlem.
|
Sök recept
Här kan du söka på olika typer av sätt. Antingen genom att välja i rullgardinsmenyerna eller skriva fritt eller kombinera de båda. Sökningen genererar max 100 träffar åt gången. Om träffarna blir över 100 stycken, uppmanas du att förfina din sökning.
|
|
|
|
© 2003 - 2025 NamNam.se - e-post: info[a]namnam.se
|
|
|