Saffranspavlova med hjortronsylt
|
Marängerna kan förberedas och gräddas dagen före. Men fyll dem precis före servering, så håller de sig frasiga.
|

|
Kategori: desserter
Portioner: 8
Tid: ca
2 timmar och 45 minuter
Ingredienser
3 äggvitor
1 pkt saffran (½ g)
2 dl strösocker
1 krm ättiksprit (12 %)
1 msk Maizena majsstärkelse
PUNSCHKRÄM
2 dl vispgrädde
150 g färskost, naturell
1 msk punsch
2 tsk florsocker
TOPPING
hjortronsylt
pistaschnötter, hackade
|
Tillagning
Sätt ugnen på 150°C. Mortla saffranet med 1 tsk av sockret. Vispa äggvitorna på medelfart tills det skummar. Häll försiktigt i resten av sockret och saffran, lite i taget, under vispning. Tillsätt ättikan. Vispa till en fast och glansig marängsmet på högsta fart på slutet. Vänd ner majsstärkelsen.
Fyll en spritpåse med önskad tyll med marängsmeten och spritsa små korgar, cirka 6 cm i diameter, på en plåt med bakplåtspapper. Lämna mellanrum mellan korgarna, de sväller när de gräddas.
Grädda längst ner i ugnen cirka 15 minuter. Stäng av värmen och låt stå i eftervärmen 2-3 timmar. Öppna inte ugnsluckan under tiden, då försvinner värmen.
Kräm: Vispa grädde, färskost, punsch och florsocker till en fluffig kräm. Fyll marängerna med krämen. Toppa med hjortronsylt och pistaschnötter.
Recept från DN 2020-01-17 (Ceilia Hagerling Larsson)
Inskickad av THOMAS Publicerad 2020-01-23 Uppdaterad
-
|
Skicka receptet med e-post
Vill du skicka receptet till någon? Fyll i din e-postadress, mottagarens e-postadress samt eventuellt en kommentar.
|
|

|
Betyg
Detta recept är inte betygsatt av någon medlem.
|
Sök recept
Här kan du söka på olika typer av sätt. Antingen genom att välja i rullgardinsmenyerna eller skriva fritt eller kombinera de båda. Sökningen genererar max 100 träffar åt gången. Om träffarna blir över 100 stycken, uppmanas du att förfina din sökning.
|
|