I N N E H Å L L

 Mat & Dryck »
- Kulinarisk ordlista
- Sök recept
- Vikt & Mått

 Köket »
- Tips & Trix

 Blandat »
- Veckan som gått..
- Räkna ut ditt BMI
- Frågesport



NamNam.se
- Cookies
- FAQ
- Kontakt



Veckans fråga?

tar ett uppehåll.
FREDAG 3 APRIL 2020 Hem  |  Bokmärke  |  Sök recept
Saffranspavlova med hjortronsylt
Skicka receptet med e-post  Sök igen Skriv ut receptet
Marängerna kan förberedas och gräddas dagen före. Men fyll dem precis före servering, så håller de sig frasiga.

Kategori: desserter
Portioner: 8
Tid: ca 2 timmar och 45 minuter

Ingredienser

3 äggvitor
1 pkt saffran (½ g)
2 dl strösocker
1 krm ättiksprit (12 %)
1 msk Maizena majsstärkelse

PUNSCHKRÄM
2 dl vispgrädde
150 g färskost, naturell
1 msk punsch
2 tsk florsocker

TOPPING
hjortronsylt
pistaschnötter, hackade

Tillagning

Sätt ugnen på 150°C. Mortla saffranet med 1 tsk av sockret. Vispa äggvitorna på medelfart tills det skummar. Häll försiktigt i resten av sockret och saffran, lite i taget, under vispning. Tillsätt ättikan. Vispa till en fast och glansig marängsmet på högsta fart på slutet. Vänd ner majsstärkelsen.

Fyll en spritpåse med önskad tyll med marängsmeten och spritsa små korgar, cirka 6 cm i diameter, på en plåt med bakplåtspapper. Lämna mellanrum mellan korgarna, de sväller när de gräddas.

Grädda längst ner i ugnen cirka 15 minuter. Stäng av värmen och låt stå i eftervärmen 2-3 timmar. Öppna inte ugnsluckan under tiden, då försvinner värmen.

Kräm: Vispa grädde, färskost, punsch och florsocker till en fluffig kräm. Fyll marängerna med krämen. Toppa med hjortronsylt och pistaschnötter.

Recept från DN 2020-01-17 (Ceilia Hagerling Larsson)

Inskickad av THOMAS Publicerad 2020-01-23 Uppdaterad -

Skicka receptet med e-post

Vill du skicka receptet till någon?
Fyll i din e-postadress, mottagarens e-postadress samt eventuellt en kommentar.
Din e-postadress

Din väns e-postadress

Meddelande


Betyg

Detta recept är inte betygsatt av någon medlem.

Sök recept

Här kan du söka på olika typer av sätt. Antingen genom att välja i rullgardinsmenyerna eller skriva fritt eller kombinera de båda.
Sökningen genererar max 100 träffar åt gången.
Om träffarna blir över 100 stycken, uppmanas du att förfina din sökning.
Typ av måltid
Huvudingredienser
Typ av recept
Högtidsmat
Från andra länder
Frisökning

© 2003 - 2020 NamNam.se - e-post: info@namnam.se


Logga in
Namn

Lösenord

Glömt lösenordet?



Bli medlem »
Är du intresserad av spännande recept? Gillar du att skapa egna recept och vill dela med dig dessa till andra? Läs mer och anmäl dig här.



Annons: