Mandelkorgar med glass
|
Spröda lyxiga mandelkorgar kan du baka 1-2 dagar i förväg och förvara torrt. Lägg i glasskulorna strax före serveringen.
|

|
Kategori: desserter
Portioner: 12
Tid: ca
30 minuter
Ingredienser
50 g smör
⅔ dl socker
½ dl sirap, ljus
knappt 1 dl vetemjöl (50 g)
1 msk vodka, konjak eller whisky
2 msk mandel, flagad och finhackad
TILL SERVERING
valfri glass
|
Tillagning
Smält smöret i en liten kastrull. Tillsätt socker och sirap, sjud under omrörning cirka 3 minuter. Ta kastrullen från värmen och rör i vetemjölet och spriten. Blanda i mandeln. Låt smeten svalna cirka 5 minuter.
Sätt ugnen på 175°C. Ta smeten med mått, cirka 1 rågad matsked, rulla till bollar och lägg ut glest på plåtar med bakplåtspapper. Grädda i nedre delen av ugnen 5-8 minuter.
Ta ut plåten. Forma flarnen medan de är varma, till exempel över uppoch nervända små glas.
Låt kallna. Lägg en stor kula glass i mandelkorgen precis inför serveringen.
Recept från DN 2020-01-11 (Lena Söderström)
Inskickad av THOMAS Publicerad 2020-01-14 Uppdaterad
-
|
Skicka receptet med e-post
Vill du skicka receptet till någon? Fyll i din e-postadress, mottagarens e-postadress samt eventuellt en kommentar.
|
|

|
Betyg
Detta recept är inte betygsatt av någon medlem.
|
Sök recept
Här kan du söka på olika typer av sätt. Antingen genom att välja i rullgardinsmenyerna eller skriva fritt eller kombinera de båda. Sökningen genererar max 100 träffar åt gången. Om träffarna blir över 100 stycken, uppmanas du att förfina din sökning.
|
|