|
|
Texmexgratäng
|
Trött på julens smaker? Bryt av med lite texmex!
|
|
Kategori: huvudrätter
Portioner: 4
Tid: ca
45 minuter
Ingredienser
4 korvar, färska t ex fläsk eller chorizo
1 knippa salladslök
2 vitlöksklyftor
1 msk olivolja
3 brk bönor (à 400 g), gärna både vita och svarta
1-2 msk texmexkrydda (påse)
2 ½ dl hönsbuljong gjord på tärning
1 påse nachos eller tortillachips
200 g riven ost, cheddar
2-3 msk jalapeño, på burk
TILL GARNERING
1 msk jalapeño, på burk
3 msk koriander eller persilja, hackad
TILL SERVERING
limeklyftor
|
Tillagning
Sätt ugnen på 175°C. Dra av skinnet på korven och skär den i små bitar. Ansa och skiva löken. Skala och hacka vitlöken.
Bryn korven i en het stekpanna cirka 5 minuter. Ta upp den på en tallrik.
Bryn salladslök (spara lite till garnering) och vitlök i fettet som finns kvar i pannan och om så behövs oljan, cirka 3 minuter.
Blanda i sköljda och avrunna bönor. Smaka av med texmex-krydda och bryn under omrörning cirka 1 minut. Mosa bönorna grovt med en gaffel. Blanda i buljongen och koka upp.
Bottna en ugnssäker form med hälften av chipsen. Varva bönor, korv, ost och jalapeño i formen i två lager, avsluta med osten. Garner med resten av chipsen runtom.
Sätt gratängen i nedre delen av ugnen cirka 15 minuter eller tills allt blivit genomvarmt, osten har smält och gratängen fått fin färg.
Garnera med den sparade salladslöken, koriandern/persiljan och jalapeño.
Recept från DN 2019-12-28 (Lena Söderström)
Inskickad av THOMAS Publicerad 2019-12-29 Uppdaterad
2020-09-27
|
Skicka receptet med e-post
Vill du skicka receptet till någon? Fyll i din e-postadress, mottagarens e-postadress samt eventuellt en kommentar.
|
|

|
Betyg
1
medlem
har betygsatt receptet som ger detta resultat:

|
Sök recept
Här kan du söka på olika typer av sätt. Antingen genom att välja i rullgardinsmenyerna eller skriva fritt eller kombinera de båda. Sökningen genererar max 100 träffar åt gången. Om träffarna blir över 100 stycken, uppmanas du att förfina din sökning.
|
|
|
|
© 2003 - 2025 NamNam.se - e-post: info[a]namnam.se
|
|
|