Aubergine Parmigiana
|
Parmigiana är det vilseledande namnet men receptet kommer faktiskt inte från staden med samma namn. Nästan varenda region i hela Italien påstår sig vara upphov till rätten, men eftersom den innehåller mozzarella och tomater tyder det på södern.
|

|
Kategori: huvudrätter
Portioner: 8
Tid: ca
2 timmar och 0 minuter
Ingredienser
1 ½ kg aubergine
vetemjöl
3 ¼ dl olivolja
5 dl tomater, passerade
2 msk basilikablad, grovt rivna
250 g mozzarella, riven
100 g parmesan, riven
|
Tillagning
Skiva auberginerna tunt på längden. Lägg skivorna i ett durkslag och strö på salt mellan varje lager. Låt dem stå i 1 timme så dras den bittra saften ut. Skölj skivorna och klappa dem torra med hushållspapper. Vänd skivorna i vetemjöl.
Värm ugnen till 180°C och smöra en grund ugnssäker form eller bakplåt.
Värm 1 ¼ dl av olivoljan i en stor stekpanna. Stek aubergineskivorna snabbt i omgångar på medelvärme tills båda sidor blivit krispiga och gyllene. Tillsätt mer olivolja om det behövs och låt sedan skivorna rinna av på hushållspapper vartefter du tar upp dem ur stekpannan.
Lägg dem i takpanneform i formens botten. Krydda med peppar. Häll på 4 matskedar passerade tomater och strö över lite riven basilika. Strö också över lite riven mozzarella följt av lite parmesan. Fortsätt så lager för lager tills du har använt alla ingredienser.
Grädda i ugnen i 30 minuter. Ta ut ur ugnen och låt stå i 30 minuter före serveringen.
Inskickad av THOMAS Publicerad 2019-12-26 Uppdaterad
2019-12-26
|
Skicka receptet med e-post
Vill du skicka receptet till någon? Fyll i din e-postadress, mottagarens e-postadress samt eventuellt en kommentar.
|
|

|
Betyg
Detta recept är inte betygsatt av någon medlem.
|
Sök recept
Här kan du söka på olika typer av sätt. Antingen genom att välja i rullgardinsmenyerna eller skriva fritt eller kombinera de båda. Sökningen genererar max 100 träffar åt gången. Om träffarna blir över 100 stycken, uppmanas du att förfina din sökning.
|
|