I N N E H Å L L

 Mat & Dryck »
- Kulinarisk ordlista
- Sök recept
- Vikt & Mått

 Köket »
- Tips & Trix

 Blandat »
- Veckan som gått..
- Räkna ut ditt BMI
- Frågesport



NamNam.se
- Cookies
- FAQ



Veckans fråga?

tar ett uppehåll.
LÖRDAG 12 JULI 2025 Hem  |  Bokmärke  |  Sök recept
Aubergine Parmigiana
Skicka receptet med e-post  Sök igen Skriv ut receptet
Parmigiana är det vilseledande namnet men receptet kommer faktiskt inte från staden med samma namn. Nästan varenda region i hela Italien påstår sig vara upphov till rätten, men eftersom den innehåller mozzarella och tomater tyder det på södern.

Kategori: huvudrätter
Portioner: 8
Tid: ca 2 timmar och 0 minuter

Ingredienser

1 ½ kg aubergine
vetemjöl
3 ¼ dl olivolja
5 dl tomater, passerade
2 msk basilikablad, grovt rivna
250 g mozzarella, riven
100 g parmesan, riven

Tillagning

Skiva auberginerna tunt på längden. Lägg skivorna i ett durkslag och strö på salt mellan varje lager. Låt dem stå i 1 timme så dras den bittra saften ut. Skölj skivorna och klappa dem torra med hushållspapper. Vänd skivorna i vetemjöl.

Värm ugnen till 180°C och smöra en grund ugnssäker form eller bakplåt.

Värm 1 ¼ dl av olivoljan i en stor stekpanna. Stek aubergineskivorna snabbt i omgångar på medelvärme tills båda sidor blivit krispiga och gyllene. Tillsätt mer olivolja om det behövs och låt sedan skivorna rinna av på hushållspapper vartefter du tar upp dem ur stekpannan.

Lägg dem i takpanneform i formens botten. Krydda med peppar. Häll på 4 matskedar passerade tomater och strö över lite riven basilika. Strö också över lite riven mozzarella följt av lite parmesan. Fortsätt så lager för lager tills du har använt alla ingredienser.

Grädda i ugnen i 30 minuter. Ta ut ur ugnen och låt stå i 30 minuter före serveringen.

Inskickad av THOMAS Publicerad 2019-12-26 Uppdaterad 2019-12-26

Skicka receptet med e-post

Vill du skicka receptet till någon?
Fyll i din e-postadress, mottagarens e-postadress samt eventuellt en kommentar.
Din e-postadress

Din väns e-postadress

Meddelande


Betyg

Detta recept är inte betygsatt av någon medlem.

Sök recept

Här kan du söka på olika typer av sätt. Antingen genom att välja i rullgardinsmenyerna eller skriva fritt eller kombinera de båda.
Sökningen genererar max 100 träffar åt gången.
Om träffarna blir över 100 stycken, uppmanas du att förfina din sökning.
Typ av måltid
Huvudingredienser
Typ av recept
Högtidsmat
Från andra länder
Frisökning

© 2003 - 2025 NamNam.se - e-post: info[a]namnam.se


Logga in
Namn

Lösenord

Glömt lösenordet?



Bli medlem »
Är du intresserad av spännande recept? Gillar du att skapa egna recept och vill dela med dig dessa till andra? Läs mer och anmäl dig här.



Annons: