I N N E H Å L L

 Mat & Dryck »
- Kulinarisk ordlista
- Sök recept
- Vikt & Mått

 Köket »
- Tips & Trix

 Blandat »
- Veckan som gått..
- Räkna ut ditt BMI
- Frågesport



NamNam.se
- Cookies
- FAQ
- Kontakt



Veckans fråga?

tar ett uppehåll.
FREDAG 28 FEBRUARI 2020 Hem  |  Bokmärke  |  Sök recept
Saffransbullar
Skicka receptet med e-post  Sök igen Skriv ut receptet
Fördegen gör att jäsningen kommer igång snabbare. Här är det viktigt att arbeta degen länge. Då bildas det mer gluten vilket ger en elastisk deg och fina bullar.
Fördegen gör att jäsningen kommer igång snabbare. Här är det viktigt att arbeta degen länge. Då bildas det mer gluten vilket ger en elastisk deg och fina bullar. Kategori: till kaffet
Portioner: 20
Tid: ca 2 timmar och 0 minuter

Ingredienser

FÖRDEG
500 g mjölk, 3% (5 dl)
50 g jäst, för söta degar
1 g saffran (2 påsar)
520 g vetemjöl (8 ½ dl)

DEG
150 g smör, rumstempererat
170 g strösocker (2 dl)
2 g salt (2 krm)
320 g vetemjöl (5 ¼ dl)

MANDELFYLLNING
250 g mandelmassa
25 g strösocker (2 msk)
3 g vaniljsocker (1 tsk)
100 g smör, rumstempererat

PENSLING & GARNERING
1 st ägg
pärlsocker

Tillagning

Saffransdeg: Börja med att göra en fördeg. Värm upp mjölken med saffran till fingervarmt och lös upp jästen i mjölken och blanda ihop det med vetemjölet. Knåda till fin en deg. Har du en köksassistent så rekommenderar jag dig att använda den med krok, kör degen då 5 minuter. Låt ligga kvar med en duk över och vila i 15-20 min.

Mandelfyllning: Blanda mandelmassa med strösocker och vaniljsocker. Blanda i lite i taget av smöret tills du har en slät och fin fyllning.

Blanda i de resterande ingredienserna i degen och kör på mellanhastighet tills degen börjar kännas len, glansig och börjar släppa kanterna. Har du ingen köksassistent är det viktigt att du knådar tills du inte orkar mer, först då är den klar. Låt degen vila under en duk i ca 15-20 minuter så att den släpper sin spänning.

Kavla ut degen, ca 45 x 70 cm, cirka 0,5 cm tjock deg på ett lätt mjölat bord. Bred ut fyllningen jämt över degen. Ta tag i övre långsidan och vik över degen. Skär sedan i avlånga remsor, knappt 2 centimeter breda, och gör små knutar genom att snurra remsan runt två fingrar som ett litet nystan. Lägg i bullarna på plåt med bakplåtspapper. Låt jäsa ordentligt under en duk 1 timme.

Sätt ugnen på 200 grader, pensla med ägg och strö över pärlsocker. Grädda mitt i ugnen på 200 grader i 13-15 min tills saffransbullarna fått en fin gyllenbrun färg. Låt svalna på galler under bakduk.

Recept från boken Delicious av Roy Fares.
ISBN 978-91-7424-422-9

Inskickad av THOMAS Publicerad 2019-12-26 Uppdaterad 2019-12-26

Skicka receptet med e-post

Vill du skicka receptet till någon?
Fyll i din e-postadress, mottagarens e-postadress samt eventuellt en kommentar.
Din e-postadress

Din väns e-postadress

Meddelande


Betyg

Detta recept är inte betygsatt av någon medlem.

Sök recept

Här kan du söka på olika typer av sätt. Antingen genom att välja i rullgardinsmenyerna eller skriva fritt eller kombinera de båda.
Sökningen genererar max 100 träffar åt gången.
Om träffarna blir över 100 stycken, uppmanas du att förfina din sökning.
Typ av måltid
Huvudingredienser
Typ av recept
Högtidsmat
Från andra länder
Frisökning

© 2003 - 2020 NamNam.se - e-post: info@namnam.se


Logga in
Namn

Lösenord

Glömt lösenordet?



Bli medlem »
Är du intresserad av spännande recept? Gillar du att skapa egna recept och vill dela med dig dessa till andra? Läs mer och anmäl dig här.



Annons: