|
|
Ugnsbakad lammrygg
|
Den här smakrika grytan tillagas i ugnen. En klick tsatsiki och ett gott bondbröd smakar härligt till.
|

|
Kategori: huvudrätter
Portioner: 6
Tid: ca
3 timmar och 0 minuter
Ingredienser
1 ½ kg lammrygg, skivad
smör
flingsalt
nymald peppar
2 morötter
2 gula lökar
4 vitlöksklyftor
2 brk tomater, hela (400 g)
2 dl vatten
3 msk kalvfond
1 msk oregano, torkad
2 brk vita bönor, stora (400 g)
1 dl oreganoblad, färska
1 dl dill, hackad
150 g fetaost
1 ½ dl kalamatioliver
TSATSIKI
1 gurka
flingsalt
nymald peppar
3 dl grekisk yoghurt
2 vitlöksklyftor, pressade
2 msk olivolja
|
Tillagning
Sätt ugnen på 225°C. Bryn köttet i smör i en stekpanna. Salta och peppra. Lägg över köttet i en liten långpanna eller stor ugnsfast form.
Skala och skär morötter och lök i bitar. Skala och hacka vitlöken. Lägg grönsakerna runt köttet. Blanda tomater, vatten, fond och torkad oregano, häll över kött och grönsaker.
Täck formen med aluminiumfolie. Stek i mitten av ugnen tills köttet är mört, cirka 2 timmar. Ös några gånger under stektiden.
Skölj bönorna och låt dem rinna av. Blanda i bönor, färsk oregano och dill. Stek ytterligare 10 minuter utan folie. Smaka av med salt och peppar.
Tsatsiki: Riv gurkan grovt. Lägg i en sil och blanda med salt. Låt dra 30 minuter. Pressa ur all vätska. Blanda med övriga ingredienser.
Ta ut grytan och strö över smulad ost och oliver. Servera med tsatsiki och ett gott bröd.
Recept från DN 2019-12-14 (Caroline Hofberg)
Inskickad av THOMAS Publicerad 2019-12-17 Uppdaterad
-
|
Skicka receptet med e-post
Vill du skicka receptet till någon? Fyll i din e-postadress, mottagarens e-postadress samt eventuellt en kommentar.
|
|

|
Betyg
Detta recept är inte betygsatt av någon medlem.
|
Sök recept
Här kan du söka på olika typer av sätt. Antingen genom att välja i rullgardinsmenyerna eller skriva fritt eller kombinera de båda. Sökningen genererar max 100 träffar åt gången. Om träffarna blir över 100 stycken, uppmanas du att förfina din sökning.
|
|
|
|
© 2003 - 2025 NamNam.se - e-post: info[a]namnam.se
|
|
|