Silltårta på kavring
|
Silltårta för 8 personer som alternativ till sill i burk.
|
|
Kategori: smårätter
Portioner: 8
Tid: ca
20 minuter
Ingredienser
3 gelatinblad
6 matjessillfiléer
1 knippa gräslök
1 ½ dl vispgrädde
1 ½ dl crème fraiche
1 ½ dl kvarg
1 brk stenbitsrom, svart eller röd à 60 g
TÅRTBOTTEN
1 liten kavring, ca 300 g
1 dl smör, smält
|
Tillagning
Mixa kavring och smält smör i en matberedare till slät konsistens. Tryck ut i en rund form med löstagbara kanter.
Blötlägg gelatinbladen i kallt vatten i 10 minuter. Finhacka matjessillen och gräslöken, ta undan lite gräslök till garnering.
Vispa grädden. Blanda detta med crème fraiche och kvarg. Ta upp och krama ur den mesta vätskan ur gelatinbladen. Värm dem i en kastrull.
Vänd ner gelatinet i matjessillblandningen. Fördela över kavringsbottnen. Ställ kallt, gärna över natten. Garnera med stenbitsrom och hackad gräslök.
Recept från ICA.se
Inskickad av THOMAS Publicerad 2019-12-17 Uppdaterad
-
|
Skicka receptet med e-post
Vill du skicka receptet till någon? Fyll i din e-postadress, mottagarens e-postadress samt eventuellt en kommentar.
|
|

|
Betyg
Detta recept är inte betygsatt av någon medlem.
|
Sök recept
Här kan du söka på olika typer av sätt. Antingen genom att välja i rullgardinsmenyerna eller skriva fritt eller kombinera de båda. Sökningen genererar max 100 träffar åt gången. Om träffarna blir över 100 stycken, uppmanas du att förfina din sökning.
|
|