I N N E H Å L L

 Mat & Dryck »
- Kulinarisk ordlista
- Sök recept
- Vikt & Mått

 Köket »
- Tips & Trix

 Blandat »
- Veckan som gått..
- Räkna ut ditt BMI
- Frågesport



NamNam.se
- Cookies
- FAQ
- Kontakt



Veckans fråga?

tar ett uppehåll.
SÖNDAG 19 JANUARI 2020 Hem  |  Bokmärke  |  Sök recept
Lammracks med krämiga gryn
Skicka receptet med e-post  Sök igen Skriv ut receptet
Välj oliver av hög kvalitet till tomatskyn och stek köttet med termometer för bästa resultat.

Kategori: huvudrätter
Portioner: 4
Tid: ca 40 minuter

Ingredienser

800 g lammracks
2 msk timjan, hackad
2 msk rosmarin, hackad
1 tsk salt
2 krm svartpeppar, nymald
2 msk olivolja

TOMATER
300 g körsbärstomater, gärna i olika färger
1 msk rårörsocker
1 dl rött vin
1 msk konc kalvfond
1 dl oliver, gröna och svarta

GRYN
1 schalottenlök
1 vitlöksklyfta
1 msk olivolja
3 dl matvete
4 dl vatten
150 g + 50 g fetaost
1 ½ vispgrädde
½ tsk salt
1 krm svartpeppar, nymald

GARNERING
timjan eller rosmarin

Tillagning

Sätt ugnen på 150°C. Gnid in lammracksen med örter, salt och peppar. Bryn köttet runt om i olja i en stekpanna tills det fått fin färg. Lägg det i en ugnssäker form och tillaga mitt i ugnen till 58°C innertemperatur, beräkna cirka 30 minuter.

Tomater: Stek tomaterna i stekpannan i oljan efter lammet tills de börjar spricka. Strö över sockret och låt det smälta. Häll på vin och fond och låt puttra cirka 5 minuter. Blanda i oliverna.

Gryn: Skala och finhacka lök och vitlök. Fräs löken i olja cirka 3 minuter. Tillsätt matvetet och fräs ytterligare cirka 1 minut. Häll över vattnet och låt sjuda utan lock cirka 15 minuter.

Mixa 100 g fetaost med grädde, salt och peppar. Rör ner det i grynen. Smula i 50 g fetaost.

Låt köttet vila cirka 5 minuter innan det skärs i skivor.

Fördela grynen på tallrikar. Lägg på lammracks och ringla tomater och oliver runt om. Garnera med örter och servera.

Recept från DN 2019-12-07 (Cecilia Lundin)

Inskickad av THOMAS Publicerad 2019-12-08 Uppdaterad -

Skicka receptet med e-post

Vill du skicka receptet till någon?
Fyll i din e-postadress, mottagarens e-postadress samt eventuellt en kommentar.
Din e-postadress

Din väns e-postadress

Meddelande


Betyg

Detta recept är inte betygsatt av någon medlem.

Sök recept

Här kan du söka på olika typer av sätt. Antingen genom att välja i rullgardinsmenyerna eller skriva fritt eller kombinera de båda.
Sökningen genererar max 100 träffar åt gången.
Om träffarna blir över 100 stycken, uppmanas du att förfina din sökning.
Typ av måltid
Huvudingredienser
Typ av recept
Högtidsmat
Från andra länder
Frisökning

© 2003 - 2020 NamNam.se - e-post: info@namnam.se


Logga in
Namn

Lösenord

Glömt lösenordet?



Bli medlem »
Är du intresserad av spännande recept? Gillar du att skapa egna recept och vill dela med dig dessa till andra? Läs mer och anmäl dig här.



Annons: