Mercimek köftesi - turkiska linsbiffar
|
Massor med kryddor gör biffarna otroligt goda. Lika goda kalla som ljumma. Receptet ger ca 30 stycken.
|

|
Kategori: huvudrätter
Portioner: 6
Tid: ca
50 minuter
Ingredienser
4 dl röda linser, torkade
7-8 dl vatten
1 grönsaksbuljongtärning
2 dl couscous
1 gul lök, finhackad
1 dl rapsolja
3 msk tomatpuré
1 msk spiskummin
½ msk paprikapulver
½ tsk chilipulver eller kajennpeppar
2 salladslökar, finhackade
1 dl persilja, finhackad
flingsalt
svartpeppar
TILL SERVERING
romansalladsblad
citronklyftor
granatäpplesirap eller pressad citron
|
Tillagning
Receptet ger cirka 30 stycken.
Skölj linserna. Koka dem i vattnet. Skeda bort skummet och smula i buljongtärningen. Koka sönder linserna, cirka 20 minuter. Mosa med en sked då och då. Blanda ner couscousen i linserna, lägg på lock och låt stå cirka 10 minuter. Fördela massan på en plåt att svalna.
Stek gul lök i oljan tills den är mjuk utan färg. Tillsätt tomatpuré spiskummin, paprikapulver och chilipulver, stek lite till. Blanda linsröran med den stekta löken, salladslök och persilja, smaka av med salt och peppar.
Arbeta till en jämn degliknande smet och forma till cirka 30 avlånga biffar med blöta händer. Servera biffarna på salladsblad med granatäppelsirap och citronklyftor.
Recept från tidningen MerSmak #11 - 2019
Inskickad av THOMAS Publicerad 2019-12-06 Uppdaterad
-
|
Skicka receptet med e-post
Vill du skicka receptet till någon? Fyll i din e-postadress, mottagarens e-postadress samt eventuellt en kommentar.
|
|

|
Betyg
Detta recept är inte betygsatt av någon medlem.
|
Sök recept
Här kan du söka på olika typer av sätt. Antingen genom att välja i rullgardinsmenyerna eller skriva fritt eller kombinera de båda. Sökningen genererar max 100 träffar åt gången. Om träffarna blir över 100 stycken, uppmanas du att förfina din sökning.
|
|