Krispig potatis med örter
|
Passar fint till de flesta kötträtter istället för pommes eller klyftpotatis.
|

|
Kategori: tillbehör
Portioner: 8
Tid: ca
1 timme och 10 minuter
Ingredienser
2 kg potatis, fast
150 g smör
2 vitlöksklyftor, rivna
1 msk rosmarin, hackad
2 tsk salt
|
Tillagning
Sätt ugnen på 200°C. Smält smöret och blanda med vitlök och rosmarin. Skala potatisen och skiva tunt, gärna med mandolin.
Blanda potatisen med smöret och salt i en bunke. Ställ potatisskivorna i en smörad form i ett fint mönster. Sätt in i mitten av ugnen 45-55 minuter tills potatisen är gyllene. Pensla då och då med smöret som blir kvar i bunken.
Recept från tidningen Buffé #11 - 2019
Inskickad av THOMAS Publicerad 2019-12-06 Uppdaterad
-
|
Skicka receptet med e-post
Vill du skicka receptet till någon? Fyll i din e-postadress, mottagarens e-postadress samt eventuellt en kommentar.
|
|

|
Betyg
Detta recept är inte betygsatt av någon medlem.
|
Sök recept
Här kan du söka på olika typer av sätt. Antingen genom att välja i rullgardinsmenyerna eller skriva fritt eller kombinera de båda. Sökningen genererar max 100 träffar åt gången. Om träffarna blir över 100 stycken, uppmanas du att förfina din sökning.
|
|