Morotspiroger
|
Morot är perfekt som fyllning, eftersom det blir så saftigt och gott. Curry ger väldigt god smak.
|

|
Kategori: smårätter
Portioner: 8
Tid: ca
40 minuter
Ingredienser
500 g morötter
25 g smör
2 msk senap
1 vitlöksklyfta
½ msk curry
salt
1 frp smördeg, färsk (265 g)
1 ägg
|
Tillagning
Receptet ger ca 15 stycken piroger.
Sätt ugnen på 200°C.
Skala och finriv morötter och vitlök. Stek morötterna på medelhög värme i smör. Tillsätt senap, finriven vitlök och curry. Stek tills vätskan försvinner, cirka 10 minuter. Smaka av med salt. Rör om och tillsätt mer smör om det behövs så att det inte bränner fast.
Rulla ut smördegen på mjölat bord, stansa ut cirklar eller skär till fyrkanter. Lägg på lite fyllning och vik ihop till halvmånar eller trekanter. Tryck ihop kanterna med fingrarna och lägg på en plåt med bakplåtspapper. Pensla med lättvispat ägg och grädda mitt i ugnen cirka 10 minuter.
Recept från tidningen MerSmak #10 - 2019
Inskickad av THOMAS Publicerad 2019-12-06 Uppdaterad
2019-12-06
|
Skicka receptet med e-post
Vill du skicka receptet till någon? Fyll i din e-postadress, mottagarens e-postadress samt eventuellt en kommentar.
|
|

|
Betyg
Detta recept är inte betygsatt av någon medlem.
|
Sök recept
Här kan du söka på olika typer av sätt. Antingen genom att välja i rullgardinsmenyerna eller skriva fritt eller kombinera de båda. Sökningen genererar max 100 träffar åt gången. Om träffarna blir över 100 stycken, uppmanas du att förfina din sökning.
|
|