|
|
Tomatgratäng med grönsaker och bönor
|
Med tomater som bas kan man fylla på sin gratäng väldigt fritt och varierat. Hoppa inte över att toppa med bröd, det frasar så gott när man äter.
|

|
Kategori: huvudrätter
Portioner: 4
Tid: ca
40 minuter
Ingredienser
6 dl tomater, från konserv, slattar, överbliven tomatsoppa eller passerade. Blanda gärna.
1 gul lök
2-3 vitlöksklyftor
2-3 msk oliv- eller rapsolja
1 msk torkade kryddor, t ex sådant som behöver användas. Paprikapulver, örtkryddor, mellanösternkryddor som spiskummin och koriander. Färska kryddor.
200 g kokta eller stekta grönsaker, t ex oliver, marinerade grönsaker som ofta blir kvar i burkar, kokt eller fryst broccoli, stekt zucchini eller aubergine.
2 dl bönor eller linser, kokta
100 g ostskalkar
1 dl bröd, torrt eller halvtorrt
½ salt
svartpeppar efter smak
|
Tillagning
Sätt ugnen på 200°C. Skala och hacka lök och vitlök. Lägg det i en ugnssäker form med tomater.
Tillsätt olja, hälften av kryddorna, salt och peppar. Blanda runt väl. Lägg på grönsaker och böner eller linser. Toppa med riven eller smulad ost och resten av kryddorna.
Smula över brödet grovt. Tillaga i mitten av ugnen i 25-30 minuter tills det har fått fin färg. Severa med en bit bröd, ris eller couscous.
Recept från DN 2019-11-23
Inskickad av THOMAS Publicerad 2019-12-02 Uppdaterad
-
|
Skicka receptet med e-post
Vill du skicka receptet till någon? Fyll i din e-postadress, mottagarens e-postadress samt eventuellt en kommentar.
|
|

|
Betyg
Detta recept är inte betygsatt av någon medlem.
|
Sök recept
Här kan du söka på olika typer av sätt. Antingen genom att välja i rullgardinsmenyerna eller skriva fritt eller kombinera de båda. Sökningen genererar max 100 träffar åt gången. Om träffarna blir över 100 stycken, uppmanas du att förfina din sökning.
|
|
|
|
© 2003 - 2025 NamNam.se - e-post: info[a]namnam.se
|
|
|