|
|
Döner kebab på vilt
|
Denna snabbmatsklassiker blir mer spännande och varierad om man öser på med tillbehör och lägger i en mindre mängd kött.
|

|
Kategori: huvudrätter
Portioner: 6
Tid: ca
1 timme och 30 minuter
Ingredienser
Färs:
500 g färs av hjort, rådjur eller älg
½ dl gul lök, finriven
2 tsk vitlök, finhackad
2 tsk spiskummin, mald
½ tsk koriander, mald
1 tsk paprikapulver
1 tsk oregano
½ msk salt
Vit sås:
2 dl yoghurt, 12 %
1 msk olivolja
½ tsk salt
½ tsk vitlök, pressad eller finhackad
Övriga tillbehör:
12-16 fefferoni
1 rödlök, skivad
½ huvud isbergssallad, finstrimlad
1 paprika, skivad
1 tomater, skivade
stark röd sås t ex sriacha eller tacosås
6-8 pitabröd
|
Tillagning
Blanda alla ingredienser till färsen i en bunke. Rör med en slev i 3-4 minuter tills färsen blir smetig och kompakt. Slarva inte med detta, det är bearbetningen som gör satt färsen håller ihop.
Värm ugnen till 150°C. Forma färsen till en limpa. Lägg i en smord långpanna och ugnsbaka i cirka 40 minuter (vänd gärna efter halva tiden) tills den precis blivit genomstekt. Använder man termometer är 68°C en bra temperatur.
Förbered under tiden tillbehören och lägg i skålar. Låt fefferonin rinna av. Skala och skiva rödlöken och salladen. Lök och sallad kan läggas i varsin bunke med iskallt vatten någon halvtimme (så de blir milda och krispiga). Skiva paprika och tomat.
Blanda yoghurtsåsen. Skär en skåra i bröden så de blir till fickor.
Ta ut färsen ur ugnen och skiva upp den i strimlor. Servera på en gång och låt gästerna montera sin egen kebab.
Recept från DN 2019-11-15
Inskickad av THOMAS Publicerad 2019-11-24 Uppdaterad
-
|
Skicka receptet med e-post
Vill du skicka receptet till någon? Fyll i din e-postadress, mottagarens e-postadress samt eventuellt en kommentar.
|
|

|
Betyg
Detta recept är inte betygsatt av någon medlem.
|
Sök recept
Här kan du söka på olika typer av sätt. Antingen genom att välja i rullgardinsmenyerna eller skriva fritt eller kombinera de båda. Sökningen genererar max 100 träffar åt gången. Om träffarna blir över 100 stycken, uppmanas du att förfina din sökning.
|
|
|
|
© 2003 - 2025 NamNam.se - e-post: info[a]namnam.se
|
|
|