I N N E H Å L L

 Mat & Dryck »
- Kulinarisk ordlista
- Sök recept
- Vikt & Mått

 Köket »
- Tips & Trix

 Blandat »
- Veckan som gått..
- Räkna ut ditt BMI
- Frågesport



NamNam.se
- Cookies
- FAQ
- Kontakt



Veckans fråga?

tar ett uppehåll.
SÖNDAG 19 JANUARI 2020 Hem  |  Bokmärke  |  Sök recept
Döner kebab på vilt
Skicka receptet med e-post  Sök igen Skriv ut receptet
Denna snabbmatsklassiker blir mer spännande och varierad om man öser på med tillbehör och lägger i en mindre mängd kött.

Kategori: huvudrätter
Portioner: 6
Tid: ca 1 timme och 30 minuter

Ingredienser

Färs:
500 g färs av hjort, rådjur eller älg
½ dl gul lök, finriven
2 tsk vitlök, finhackad
2 tsk spiskummin, mald
½ tsk koriander, mald
1 tsk paprikapulver
1 tsk oregano
½ msk salt

Vit sås:
2 dl yoghurt, 12 %
1 msk olivolja
½ tsk salt
½ tsk vitlök, pressad eller finhackad

Övriga tillbehör:
12-16 fefferoni
1 rödlök, skivad
½ huvud isbergssallad, finstrimlad
1 paprika, skivad
1 tomater, skivade
stark röd sås t ex sriacha eller tacosås
6-8 pitabröd

Tillagning

Blanda alla ingredienser till färsen i en bunke. Rör med en slev i 3-4 minuter tills färsen blir smetig och kompakt. Slarva inte med detta, det är bearbetningen som gör satt färsen håller ihop.

Värm ugnen till 150°C. Forma färsen till en limpa. Lägg i en smord långpanna och ugnsbaka i cirka 40 minuter (vänd gärna efter halva tiden) tills den precis blivit genomstekt. Använder man termometer är 68°C en bra temperatur.

Förbered under tiden tillbehören och lägg i skålar. Låt fefferonin rinna av. Skala och skiva rödlöken och salladen. Lök och sallad kan läggas i varsin bunke med iskallt vatten någon halvtimme (så de blir milda och krispiga). Skiva paprika och tomat.

Blanda yoghurtsåsen. Skär en skåra i bröden så de blir till fickor.

Ta ut färsen ur ugnen och skiva upp den i strimlor. Servera på en gång och låt gästerna montera sin egen kebab.

Recept från DN 2019-11-15

Inskickad av THOMAS Publicerad 2019-11-24 Uppdaterad -

Skicka receptet med e-post

Vill du skicka receptet till någon?
Fyll i din e-postadress, mottagarens e-postadress samt eventuellt en kommentar.
Din e-postadress

Din väns e-postadress

Meddelande


Betyg

Detta recept är inte betygsatt av någon medlem.

Sök recept

Här kan du söka på olika typer av sätt. Antingen genom att välja i rullgardinsmenyerna eller skriva fritt eller kombinera de båda.
Sökningen genererar max 100 träffar åt gången.
Om träffarna blir över 100 stycken, uppmanas du att förfina din sökning.
Typ av måltid
Huvudingredienser
Typ av recept
Högtidsmat
Från andra länder
Frisökning

© 2003 - 2020 NamNam.se - e-post: info@namnam.se


Logga in
Namn

Lösenord

Glömt lösenordet?



Bli medlem »
Är du intresserad av spännande recept? Gillar du att skapa egna recept och vill dela med dig dessa till andra? Läs mer och anmäl dig här.



Annons: