Vaniljhjärtan i långpanna
|
Vaniljhjärtan är som bekant väldigt gott, men också tidskrävande och pilligt att göra. Bättre då att baka dem i långpanna! Lika gott, men tar en bråkdel av tiden att göra.
|
|
Kategori: till kaffet
Portioner: 20
Tid: ca
45 minuter
Ingredienser
MÖRDEG
500 g smör
10 dl vetemjöl (600 g)
4 dl strösocker
4 msk vaniljsocker
1 msk bakpulver
FYLLNING
4 ägg
2 dl kesella (kvarg)
5 dl crème fraiche
3 dl strösocker
1 msk vaniljsocker
ev florsocker till garnering
|
Tillagning
Mördeg: Arbeta snabbt ihop smör, mjöl, socker, vaniljsocker och bakpulver till en smuldeg i en matberedare eller för hand. Tryck ut hälften av smuldegen i en långpanna klädd med bakplåtspapper, cirka 30*40 centimeter.
Fyllning: Blanda ägg, kesella, crème fraiche, socker och vaniljsocker mad en visp. Häll fyllningen över degbottnen i långpannan.
Smula resten av degen ovanpå fyllningen. Grädda kakan i mitten av ugnen i 200°C i cirka 30 minuter. Pudra eventuellt med florsocker precis före servering.
Tips! Om du har en mindre matberedare kan du behöva göra degen i två omgångar. Mät upp halva mängden av ingredienserna och arbeta ihop. Tryck ut degen i långpannan, häll på fyllningen och arbeta sedan ihop resten av degingredienserna och smula på toppen.
Recept från DN 2019-10-19
Inskickad av THOMAS Publicerad 2019-10-26 Uppdaterad
2022-09-15
|
Skicka receptet med e-post
Vill du skicka receptet till någon? Fyll i din e-postadress, mottagarens e-postadress samt eventuellt en kommentar.
|
|

|
Betyg
Detta recept är inte betygsatt av någon medlem.
|
Sök recept
Här kan du söka på olika typer av sätt. Antingen genom att välja i rullgardinsmenyerna eller skriva fritt eller kombinera de båda. Sökningen genererar max 100 träffar åt gången. Om träffarna blir över 100 stycken, uppmanas du att förfina din sökning.
|
|