Päronpaj med citron
|
Krämig paj där smaken av päron, citron och kokos möts på ett fint sätt.
|

|
Kategori: till kaffet
Portioner: 12
Tid: ca
1 timme och 10 minuter
Ingredienser
DEG
2-3 dl vetemjöl
1 dl strösocker
1 dl kokosflingor
150 g smör
FYLLNING
2 dl crème fraiche
1 vaniljstång (urskrapade frön)
1 dl strösocker
2 ägg
1 citron, riven skal och juice
500 g päron
|
Tillagning
Blanda samman alla torra ingredienser till pajdegen.
Smält smöret och häll över de torra ingredienserna. Blanda till en smulig deg.
Tryck ut degen i en pajform, cirka 24 centimeter i diameter. Ställ kallt i 30 minuter.
Blanda samman crème fraiche, urskrapade vaniljfrön, socker och ägg till fyllningen.
Riv citronskalet fint och tillsätt även den. Vispa kraftigt och häll smeten i pajskalet.
Skölj och rensa päronen och skär i ½ centimeter tunna skivor och lägg i ett fint mönster överst på pajen.
Grädda i mitten av ugnen, 200°C i 40 minuter tills fyllningen är helt stilla och päronen fått lite färg.
Recept från DN 2019-10-19 (Caroline Henkelius)
Inskickad av THOMAS Publicerad 2019-10-20 Uppdaterad
-
|
Skicka receptet med e-post
Vill du skicka receptet till någon? Fyll i din e-postadress, mottagarens e-postadress samt eventuellt en kommentar.
|
|

|
Betyg
Detta recept är inte betygsatt av någon medlem.
|
Sök recept
Här kan du söka på olika typer av sätt. Antingen genom att välja i rullgardinsmenyerna eller skriva fritt eller kombinera de båda. Sökningen genererar max 100 träffar åt gången. Om träffarna blir över 100 stycken, uppmanas du att förfina din sökning.
|
|