Bakad halloumi på ratatouillebädd
|
Lättlagad och god vegetarisk vardagsrätt med halloumi och ratatouille av bland annat tomat, paprika och zucchini. Servera med ris eller ett gott bröd.
|

|
Kategori: huvudrätter
Portioner: 4
Tid: ca
30 minuter
Ingredienser
2 zucchini
1 paprika
1 brk körsbärstomater
400 g halloumi
1 kruka basilika
2 vitlöksklyftor
olivolja
1 tsk spiskummin
1 tsk paprikapulver
salt
peppar
|
Tillagning
Sätt ugnen på 225°C grillvärme.
Skala och finhacka vitlök och basilika. Skölj och tärna zucchini och paprika.
Hetta upp olja i en gryta som tål ugnsvärme. Fräs alla grönsaker tillsammans med spiskummin, paprikapulver, salt och peppar. Tillsätt körsbärstomater och låt allt småkoka i cirka 15 minuter.
Skär halloumin i skivor och fördela över ratatouillen. Sätt in i ugnen i cirka 5 minuter tills halloumin har fått en fin gyllenbrun yta.
Strö över basilikablad och servera med exempelvis ris eller ett gott bröd.
Recept från tidningen MatHem #2 - 2019
Inskickad av THOMAS Publicerad 2019-10-14 Uppdaterad
-
|
Skicka receptet med e-post
Vill du skicka receptet till någon? Fyll i din e-postadress, mottagarens e-postadress samt eventuellt en kommentar.
|
|

|
Betyg
Detta recept är inte betygsatt av någon medlem.
|
Sök recept
Här kan du söka på olika typer av sätt. Antingen genom att välja i rullgardinsmenyerna eller skriva fritt eller kombinera de båda. Sökningen genererar max 100 träffar åt gången. Om träffarna blir över 100 stycken, uppmanas du att förfina din sökning.
|
|