Cheesecake med kolaäpplen
|
Sött och gott till kaffet.
|

|
Kategori: till kaffet
Portioner: 10
Tid: ca
6 timmar och 20 minuter
Ingredienser
300 g digestivekex
150 g smör, smält
300 g färskost
3 äggulor
1 ½ dl strösocker
2 krm vaniljpulver
3 äggvitor
3 dl vispgrädde
KOLAÄPPLEN
500 g äpplen, röda (500 g)
1 dl vispgrädde
1 dl sirap, ljus
1 dl strösocker
2 msk smör
|
Tillagning
Kolaäpplen: Skala, dela och kärna ur äpplena. Skär i små klyftor. Blanda grädde, sirap, socker och smör i en kastrull. Låt koka upp och koka 3 minuter till en kolasås. Tillsätt äpplena och låt koka ytterligare cirka 3 minuter, tills äpplena mjuknar. Låt svalna helt.
Mixa eller krossa digestivekex och blanda med smöret. Tryck ut i botten av en form med löstagbar kant, cirka 24 centimeter i diameter.
Vispa färskost, äggulor, strösocker och vaniljpulver till en fluffig smet. Vispa äggvitor fluffigt i en bunke och grädde fluffigt i en annan bunke. Vänd ner grädden i färskostblandningen och vänd sist ner äggvitorna. Fördela hälften av kolaäpplena i botten av formen. Häll cheesecakesmeten över och ställ i frysen minst 6 timmar. Ta fram cirka 30 minuter före servering.
RIngla över resten av kolaäpplena vid servering. Servera gärna med hackade, rostade hasselnötter.
Recept från tidningen Buffé #09 - 2019
Inskickad av THOMAS Publicerad 2019-10-14 Uppdaterad
-
|
Skicka receptet med e-post
Vill du skicka receptet till någon? Fyll i din e-postadress, mottagarens e-postadress samt eventuellt en kommentar.
|
|

|
Betyg
Detta recept är inte betygsatt av någon medlem.
|
Sök recept
Här kan du söka på olika typer av sätt. Antingen genom att välja i rullgardinsmenyerna eller skriva fritt eller kombinera de båda. Sökningen genererar max 100 träffar åt gången. Om träffarna blir över 100 stycken, uppmanas du att förfina din sökning.
|
|