Äppelkladdkaka med kanelfrosting
|
Ännu en variant av äppelkaka. Här med härlig frosting med smak av kanel toppad med äppelchips, se separat recept.
|

|
Kategori: till kaffet
Portioner: 10
Tid: ca
1 timme och 0 minuter
Ingredienser
100 g smör
100 g vit choklad, hackad
2 dl strösocker
1 ½ dl vetemjöl
1 krm flingsalt
½ tsk kanel, malen
2 ägg
½ tsk citronskal, finrivet
3 dl äpple, rivet
TILL FORMEN
smör
riven kokos
KANELFROSTING
300 g färskost
¾ dl florsocker
1 dl vispgrädde
½ tsk kanel, malen
ca 5 äppelchips
1 dl hasselnötter, hackade
|
Tillagning
Sätt ugnen på 175°C. Smält smöret och ta från värmen. Rör ner chokladen och rör tills den smält. Blanda ner socker, mjöl, salt och kanel. Vänd ner äggen, ett i taget. Rör ner citronskal och äpple.
Smörj en form med löstagbar kant, cirka 23 centimeter i diameter, och bröa med kokos. Häll smeten i formen och grädda i mitten av ugnen 15-20 minuter. Låt svalna helt.
Kanelfrosting: Vispa färskost och florsocker fluffigt. Vispa ner grädden, lite i taget, och vispa till en fluffig frosting. Blanda ner kanel. Bred frostingen på den kalla kakan. Toppa med äppelchips (se recept nedan), hasselnötter och kanel.
Recept från tidningen Buffé #09 - 2019
Inskickad av THOMAS Publicerad 2019-10-14 Uppdaterad
2019-10-14
|
Detta recept passar bra ihop med...
Äppelchips

|
Skicka receptet med e-post
Vill du skicka receptet till någon? Fyll i din e-postadress, mottagarens e-postadress samt eventuellt en kommentar.
|
|

|
Betyg
Detta recept är inte betygsatt av någon medlem.
|
Sök recept
Här kan du söka på olika typer av sätt. Antingen genom att välja i rullgardinsmenyerna eller skriva fritt eller kombinera de båda. Sökningen genererar max 100 träffar åt gången. Om träffarna blir över 100 stycken, uppmanas du att förfina din sökning.
|
|