I N N E H Å L L

 Mat & Dryck »
- Kulinarisk ordlista
- Sök recept
- Vikt & Mått

 Köket »
- Tips & Trix

 Blandat »
- Veckan som gått..
- Räkna ut ditt BMI
- Frågesport



NamNam.se
- Cookies
- FAQ
- Kontakt



Veckans fråga?

tar ett uppehåll.
TORSDAG 17 OKTOBER 2019 Hem  |  Bokmärke  |  Sök recept
Pissaladière - lökpizza
Skicka receptet med e-post  Sök igen Skriv ut receptet
Det här är Provences svar på pizza. Fyllningen består av sardeller, oliver och rikligt med lök som fått koka länge tillsammans med örtkryddor och olivolja.

Kategori: huvudrätter
Portioner: 4
Tid: ca 2 timmar och 0 minuter

Ingredienser

DEG
25 g jäst
2 ½ dl vatten
2 krm salt
1 msk + 1 msk olivolja
6-7 dl vetemjöl

LÖKCONFIT
1 ½ kg gul lök
½ dl olivolja
3 lagerblad
1 msk timjan
flingsalt
nymald peppar

TOPPNING
ca 16 sardeller
ca 1 dl oliver, svarta

Tillagning

Skala och skiva löken tunt. Mjukstek löken på svag värme med olivolja och kryddor i en gryta, 1-1 ½ timme. Det är viktigt att löken inte blir brynt, den ska smälta ihop. Rör då och då. Krydda med salt och peppar.

Gör degen under tiden löken steker. Smula jästen i en bunke. Värm vattnet till fingervärme 37°C. Rör ut jästen i vattnet. Tillsätt salt, 1 msk olivolja och mjöl. Arbeta ihop till en smidig deg. Droppa resten av oljan över och låt jäsa under duk cirka 30 minuter.

Knåda degen så den sjunker ihop igen. Fortsätt jäsa ytterligare 30 minuter under duk. Sätt ugnen på 225°C.

Ta upp och arbeta degen på mjölat bord. Kavla ut den så den passar på en plåt. Flytta över degen till en plåt med bakplåtspapper. Rulla upp sidorna till en kant.

Bred löken över degen. Lägg på sardeller och oliver.

Grädda i mitten av ugnen 30-35 minuter. Lökpizzan är god både varm och kall, men servera den nybakad.

Recept från DN 2019-09-20 (Caroline Hofberg)

Inskickad av THOMAS Publicerad 2019-09-21 Uppdaterad -

Skicka receptet med e-post

Vill du skicka receptet till någon?
Fyll i din e-postadress, mottagarens e-postadress samt eventuellt en kommentar.
Din e-postadress

Din väns e-postadress

Meddelande


Betyg

Detta recept är inte betygsatt av någon medlem.

Sök recept

Här kan du söka på olika typer av sätt. Antingen genom att välja i rullgardinsmenyerna eller skriva fritt eller kombinera de båda.
Sökningen genererar max 100 träffar åt gången.
Om träffarna blir över 100 stycken, uppmanas du att förfina din sökning.
Typ av måltid
Huvudingredienser
Typ av recept
Högtidsmat
Från andra länder
Frisökning

© 2003 - 2019 NamNam.se - e-post: info@namnam.se


Logga in
Namn

Lösenord

Glömt lösenordet?



Bli medlem »
Är du intresserad av spännande recept? Gillar du att skapa egna recept och vill dela med dig dessa till andra? Läs mer och anmäl dig här.



Annons: