Saltimbocca med pestopotatis
|
Färsk salvia och lufttorkad skinka ger verkligen god smak åt det är grillade köttet. En busenkel potatissallad med nektariner passar perfekt tillsammans med fläskkött.
|

|
Kategori: huvudrätter
Portioner: 4
Tid: ca
40 minuter
Ingredienser
500 g fläskfilé
flingsalt
nymald svartpeppar
cirka 150 g lufttorkad skinka
färsk salvia
citronklyftor till servering
PESTOPOTATIS
800 g färskpotatis, kokt
1 dl pesto
flingsalt
nymald peppar
2-3 nektariner, klyftade
50 g rucola
|
Tillagning
Putsa köttet och skär i 2 centimeter tjocka skivor. Täck med plastfolie och banka ut köttet med en kastrull till ungefär 2 millimeters tjocklek. Salta och peppra.
Lägg en skiva skinka och 2 salviablad på varje köttskiva. Vik ihop dem på mitten och fäst med tandpetare.
Grilla eller stek tills köttet är genomstekt.
Skär potatisen i bitar. Blanda med pesto, salt och peppar. Vänd ner nektariner och rucola vid servering.
Lägg upp köttet på tallrikar och servera med pestopotatis och citronklyftor.
Recept från DN 2019-09-06 (Caroline Hofberg)
Inskickad av THOMAS Publicerad 2019-09-07 Uppdaterad
2019-09-07
|
Skicka receptet med e-post
Vill du skicka receptet till någon? Fyll i din e-postadress, mottagarens e-postadress samt eventuellt en kommentar.
|
|

|
Betyg
Detta recept är inte betygsatt av någon medlem.
|
Sök recept
Här kan du söka på olika typer av sätt. Antingen genom att välja i rullgardinsmenyerna eller skriva fritt eller kombinera de båda. Sökningen genererar max 100 träffar åt gången. Om träffarna blir över 100 stycken, uppmanas du att förfina din sökning.
|
|